The Little Things 2021

Drama Deckare Thriller
USA
127 MIN
Engelska
The Little Things poster

Synopsis

Sheriffen i Kern County, Joe “Deke” Deacon, skickas till Los Angeles för en snabb insamling av bevismaterial. Istället blir han inblandad i jakten på en seriemördare som sätter skräck i staden. Polisutredningens ledare, Jim Baxter, imponeras av Deke och engagerar honom under radarn. Men under jakten är Baxter omedveten om att utredningen river upp gamla sår i Dekes förflutna som avslöjar hemligheter som hotar mer än bara utredningen.
Ditt betyg
2.6 av 45 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Annika Andersson

17 mars 2021 | 12:00

Snyggt och välspelat polisdrama utan överraskningar

Snyggt utförande och fina skådespelarprestationer av Denzel Washington, Rami Malek och Jared Leto hjälper inte helheten när handlingen aldrig riktigt lyfter eller lyckas överraska.
Filmen börjar med en ensam kvinna i en bil på en mörk och öde landsväg. Hon upptäcker snart att en annan bil förföljer henne och blir skrämd. Biljakten som följer drar oss raskt in i handlingen och filmen lyckas mestadels hålla spänningen, men här finns annat att önska…

Manuset till “The Little Things” skrevs på 90-talet och handlingen är en produkt av sin tid - ett “old school”-polisdrama i en värld utan mobiltelefoner och ständig nätuppkoppling. Även visuellt påminner filmen om den tidens polisdramer satta till drömsk musik i ett nattligt, ödesmättat L.A. bland prostituerade och folktomma gator. Tonen drar åt det melodramatiska och handlingen är inte helt realistisk men trogen den värld den skapat.

Joe Deacon (Denzel Washington) har dragit sig tillbaka från Los Angeles poliskår efter en skilsmässa, dålig hälsa och olösta fall av brutala mord som tynger ner honom. Deke, som han kallas, är en klassiskt desillusionerad och motvillig men rättvisekämpande polishjälte vars person bygger på en karaktärsmall vi sett många gånger förr, ofta spelade av Washington själv.

Nu lever han ett ensligt liv i det lugnare Kern County, men nya mord gör att han måste tillbaka till L.A. för att tillsammans med Jim Baxter (Rami Malek) försöka lösa dem. Även handlingen att öppna upp ett gammalt fall med nya bevis och försöka lista ut om det är en copycat eller samma mördare har vi sett förr, liksom de två motsatserna som nu ska komma överens och inse att de kompletterar varandra. Det är i och för sig inget fel med gamla beprövade koncept men om inget nytt tillförs eller utförandet glänser utöver över det vanliga kan resultatet kännas aningen… trött.

För att vara ett sorts “whodunnit”-drama finns märkligt få misstänkta. Polisduons efterforskningar leder dem snabbt till en man vid namn Albert Sparma (en härligt slemmig Jared Leto). Tempot är lugnt och handlingen går framåt i sakta mak så vi har god tid att njuta av de tre oscarsvinnarnas skådespel. Dessvärre finns inte tillräckligt med underlag för att göra rollerna riktigt intressanta… 

Washington är säker i sin roll och en njutning att se som alltid, trots det tunna materialet. Albert är en perfekt karaktär för Leto, och den enda jag tycker inte är helt i sitt esse i polisrollen är Malek. Utförandet är dock riktigt snyggt och gillar man ödesmättade polisfilmer från 90-talet kan man nog finna mycket att njuta av. För resten kan dock filmen upplevas något lång.  

Men snyggt utförande och Golden Globe- och SAG-nominerade skådespelarprestationer (Leto) hjälper inte helheten när handlingen aldrig lyfter eller lyckas överraska. Jag kan inte riktigt ge “The Little Things” fullt godkännande utan hoppas att manusförfattaren och regissören John Lee Hancock fokuserar mer på de stora sakerna än de små nästa gång.
 
“The Little Things” släpps på video-on-demand den 19 mars.
| 17 mars 2021 12:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (4)
3
En för långsam film, men snygg och ändå en liten liten spänning. Jared Leto är fenomenal i rollen!
Läs mer
4
Stämningsfull rakt igenom , 4 av mig. Jag förstår kritiken men det är något med långsamma filmer och bra skådespeleri som får mig att fastna. Och var det bara jag som inte kände igen Jared Leto förrän efteråt? Jag hade noll koll innan filmen startade vilka som var med förutom Denzel. Och jag älskar Jared, vilken kameleont.
Läs mer
5
Riktigt stark film och bra skådespeleri! Spänningen är på topp hela tiden!
Läs mer
Visa fler
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu