The Hills Have Eyes II 2007

Skräck Thriller
USA
89 MIN
Engelska
The Hills Have Eyes II poster

Synopsis

En grupp rekryter i Nationalgardet får kämpa för sina liv mot en samling hemska mutanter under sin träning ute i öknen.
Ditt betyg
1.9 av 318 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Hills Have Eyes II
Biopremiär
13 juli 2007
DVD-premiär
30 januari 2008
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
20th Century Fox
Åldersgräns
15 år
Längd

Recensent

Alexander Kardelo

1 januari 2008 | 00:00

Mera motbjudande, magstarkt mutantmys

Förra årets remake av “The Hills Have Eyes” var inte alls så illa som befarat. Alexandre Aja är en filmskapare som inte bara tar tid på sig att säkerställa att man bryr sig om karaktärerna, men också går vidare med att döda dem på ytterst oväntade och chockerande sätt. Tyvärr kan inte samma sak sägas om tvåan.

När en grupp National Guard-aspiranter skickas till öde ökenmarker för att leverera material till forskare, möts de av en terror de aldrig kunnat föreställa sig. En efter en blir de jagade och mördare på de mest otänkbara sätt av tröga, våldsamma mutanter. De som dör snabbt och med alla lemmar kvar, kan skatta sig lyckliga. När deras antal tickar ner måste återstående soldater jobba ihop för att ta sig igenom de mutantbebodda grottor som är deras enda väg ut, men som vanligt i skräckfilmer visar det sig inte vara någon vidare bra idé.

Djupare än så blir det egentligen inte. Vi visste alla att en uppföljare inte var långt borta. Trailern utlovade mer action, ungefär som när rysaren ”Alien” blev härligt actionpackade ”Aliens”, men mer fel kunde det inte bli. Tempot är långt från den spännande föregångaren, och helst vill man bara somna. För ett manus skrivet av Wes Craven måste det här vara något av bottennappet i hans karriär.

”The Hills Have Eyes II”, som inte har mycket kopplingar till den första filmen, slänger ut all spänning och karaktärsutveckling genom fönstret. Filmen siktar bara på en sak – att chocka. Det blir dubbelt så mycket gore men inte hälften så läskigt. Vad man sparat in på kända ansikten har man slösat på fejkblod, inälvor och ännu en grafiskt intensiv våldtäktsscen som inte fyller mycket syfte.

Visst finns det de som uppskattar äckelpäckel i en skräckis. Men en annan stor nackdel är att det knappt finns en enda person att bry sig om. Dessa hårdnackade muskelpaket och blonda bimbos är inte bara urbota korkade. De hinner också snabbt bli så tröttsamma med alla meningslösa svordomar, att filmen snarare får motsatt effekt – man jublar när någon dör och hoppas att den största skithögen får den värsta dödsscenen. Filmens soldatwannabes måste vara de mest korkade och osannolika individer jag sett på länge.

Lägg till en bred samling av skrattretande förutsägbara skräckklyschor och du har ett par skrämmande usla timmar framför dig. Men att påstå att det här är så uselt att det blir kul, vore att överösa filmen med oförtjänta komplimanger. ”The Hills Have Eyes II” är bara simpelt dålig.

Den torra, stämningsfulla ökenkänslan från ettan är ersatt med lama gruvgångar, vars enda positiva inverkan är att de påminner mig om att tipsa om en mycket bättre film inom samma genre, nämligen ”Instängd”. Även här får du kombinationen av slemmiga monster och snygga brudar, men slipper en hänsynslös slaktare till regissör och töntar i huvudrollerna. Stanna hemma och se den istället.

ONÖDIGT VETANDE Filmen får svensk biopremiär som en del av Astorias skräcksommar på biografen Grand i Stockholm.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The Hills Have Eyes II
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu