The Carter (2009)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Rappens svar på Pennebakers ?Don't Look Back?! Med samma stilsäkerhet följer ?The Carter? artisten Lil' Wayne - ?greatest rapper alive? - genom en musikvärld befolkad av livvakter och publicister, in i dimman av gräs och hostmedicin. Ett både avslöjande och oförställt porträtt av den excentriske hitmakaren som garanterat bjuder på en kick.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
3.2 av 18 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: THE CARTER

Charmig bild av en diva

"The Carter" om rapparen Lil' Wayne är en riktig fullträff som bjuder på många fantastiska scener med den excentriske och vältatuerade unge mannen. Regissören Adam Bhala Lough som introducerade filmen vid Stockholms Filmfestival ville ge en så objektiv bild som möjligt av Lil' Wayne och det lyckas han väl med. Kameran följer rapparen i olika situationer; i inspelningsstudion, på scenen, när han blir intervjuad av journalister eller när han dricker sin hostmedicin, vilket han gör nästan hela tiden.

Bilden av honom är varken svart eller vit. Han framstår emellanåt som ett charmtroll medan han i nästa stund dissar en stackars journalist för att han inte gillar honom. En diva med silvertänder och diamantringar som helt plötsligt förvandlas till en söt pojke som tittar på djurprogram.

De fantastiska citaten och scenerna gör helheten. Som när Lil' Wayne öppnar sin väska och det vi ser en stor bunt med dollarsedlar, en bok med bilder på nakna kvinnor och cigaretter. Eller när han glatt berättar om när han råkade skjuta sig själv av misstag. Vad gör han inte för att leva upp till bilden av sig själv?

"The Carter" är en film som man skrattar ofta åt eller åtminstone sitter med ett leende på läpparna men en del allvar finns förstås också med. Scenerna med hans dotter är en stor behållning av filmen. Världens sötaste tjej med en t-shirt där det står "My dad rules" och som längtar efter att träffa sin pappa. Se "The Carter" så fort ni får chansen!

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
5488
ska bli kul att se :)

Veckans populära filmer

Visa fler