The Carter 2009

90 MIN
The Carter poster

Synopsis

Rappens svar på Pennebakers ?Don't Look Back?! Med samma stilsäkerhet följer ?The Carter? artisten Lil' Wayne - ?greatest rapper alive? - genom en musikvärld befolkad av livvakter och publicister, in i dimman av gräs och hostmedicin. Ett både avslöjande och oförställt porträtt av den excentriske hitmakaren som garanterat bjuder på en kick.
Ditt betyg
3.2 av 18 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Lisa Olsson

21 november 2009 | 23:36

Charmig bild av en diva

"The Carter" om rapparen Lil' Wayne är en riktig fullträff som bjuder på många fantastiska scener med den excentriske och vältatuerade unge mannen. Regissören Adam Bhala Lough som introducerade filmen vid Stockholms Filmfestival ville ge en så objektiv bild som möjligt av Lil' Wayne och det lyckas han väl med. Kameran följer rapparen i olika situationer; i inspelningsstudion, på scenen, när han blir intervjuad av journalister eller när han dricker sin hostmedicin, vilket han gör nästan hela tiden.

Bilden av honom är varken svart eller vit. Han framstår emellanåt som ett charmtroll medan han i nästa stund dissar en stackars journalist för att han inte gillar honom. En diva med silvertänder och diamantringar som helt plötsligt förvandlas till en söt pojke som tittar på djurprogram.

De fantastiska citaten och scenerna gör helheten. Som när Lil' Wayne öppnar sin väska och det vi ser en stor bunt med dollarsedlar, en bok med bilder på nakna kvinnor och cigaretter. Eller när han glatt berättar om när han råkade skjuta sig själv av misstag. Vad gör han inte för att leva upp till bilden av sig själv?

"The Carter" är en film som man skrattar ofta åt eller åtminstone sitter med ett leende på läpparna men en del allvar finns förstås också med. Scenerna med hans dotter är en stor behållning av filmen. Världens sötaste tjej med en t-shirt där det står "My dad rules" och som längtar efter att träffa sin pappa. Se "The Carter" så fort ni får chansen!

| 21 november 2009 23:36 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The Carter
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu