The Bengali Detective 2011

Dokumentär
USA
Engelska
The Bengali Detective poster

Synopsis

Otrohet, förgiftning, bedrägeri och ett och annat mord. Så ser vardagen ut för den överviktige och dansbesatte privatdetektiv som står i fokus i denna dokumentär - som tro det eller ej, snart ska få en amerikansk remake. En annorlunda, charmig och alldeles sann bild av dagens Indien.
Du kan betygsätta efter premiär

Info

Originaltitel
The Bengali Detective
Språk
Engelska
Land
USA

Recensent

Lisa Olsson

14 november 2011 | 22:01

Charmigt om privatdetektiv

#SFF11 - I dokumentärfilmen ”The Bengali Detective” får vi följa privatdetektiven Rajesh Ji och hans team som försöker lösa Kolkatas brott när polisen sviker. Allt ifrån mordgåtor till försäljning av falskt schampo ingår i deras uppdrag. Men vi lär också känna Rajesh privat där hans kärlek till familjen är det viktigaste.

Vad ”The Bengali Detective” framför allt har är en fantastisk huvudperson, som inte är rädd för att visa känslor och som med hela sitt hjärta vill hjälpa invånarna i Kolkata. Vi får en inblick i det indiska samhället i en storstad som skiljer sig så mycket som det bara går från Sverige. Visst har vi byråkrati här också, men när den indiska polisen tar flera år på sig för att ens bestämma om ett uppenbart mord är ett mord och inte en olycka – ja då är det lätt att förlora hoppet.

Rajesh Ji kämpar dock på och vi bjuds på både glädje och sorg. För det går inte att göra annat än att gapskratta när han och hans anställda ställer upp i en bollywooddanstävling. Allt han gör, gör han med en inlevelse som man sällan ser. Men tragiken och sorgen är högst närvarande och det finns scener som är riktigt hjärtskärande. 

”The Bengali Detective” är en film med hjärta om en stor man som inte går att låta bli att tycka om.

| 14 november 2011 22:01 |