The Art Of Getting By 2011

Drama
USA
83 MIN
Engelska
The Art Of Getting By poster

Synopsis

Freddie Highmore spelar huvudrollen i denna regidebut om ensamvargen George och hans sista gymnasieår, dit han lyckats ta sig utan egentligt engagemang i läxor och arbete. Han träffar Sally och lär henne konsten att göra så lite som möjligt, medan hon försöker hjälpa honom att få kontakt med omvärlden.
Ditt betyg
2.7 av 118 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Art of Getting By
DVD-premiär
25 januari 2012
Språk
Engelska
Land
USA
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

15 november 2011 | 17:01

Highmore har vuxit upp

#SFF11 - Det är alltid befriande att se barnskådespelare som lyckas bevisa sig själva som äldre. Både Freddie Highmore och Emma Roberts är suveräna i den här indiefilmen som är både söt och charmig men tyvärr lite för mycket typisk – indiefilm.

George (Freddie Highmore) är en udda, lite pretentiös tonåring som bortförklarar bristen på inlämnade skoluppgifter med att han är deprimerad och funderar på döden. Han träffar snygga, populära Sally (Emma Roberts) som visar ett visst intresse för honom och allt eftersom han utvecklar en förälskelse så inser han att han inte är så odödlig och osårbar som han gett sken av.

Highmore filmdebuterade redan som 8-åring och har dykt upp som oemotståndligt rar men även erkänt begåvad barnskådespelare i filmer som ”Finding Neverland”, ”Kalle och chokladfabriken” och filmerna om Minimojerna. Det är därför man med stor lycka ser hur han utvecklats till en riktigt imponerande och stabil ungdomsskådespelare. Han gör den känslige konstnären George till en sympatisk människa av kött och blod.

Samma gäller Roberts som startade karriären med lättglömd tonårssoppa som ”Kitty och Hollywoodmysteriet” och ”Wild Child” men bevisade sig häromåret i ”Scream 4”. Hon gör Sally till mer än något personlighetsbefriat kärleksintresse. Skådespelarna är filmens stora behållning där kompetenta veteraner som Rita Wilson, Blair Underwood och – lite oväntat – Alicia Silverstone lyser i biroller.

Dessvärre faller filmen lite på en svag historia. Vi har sett den unga, svåra konstnären, hans uppväxt och första, stora kärlek miljontals gånger. Här finns inget som direkt sticker ut även om det inte heller är något som brister. Spel, dialog och karaktärer känns äkta och genomtänkta. Men det hela är, speciellt i den slarvigt förutsägbara upplösningen, ganska förutsägbart och uppenbart. Synd på så rara ärtor. Hoppas vi får se Highmore i mer minnesvärda produktioner i framtiden.

| 15 november 2011 17:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The Art Of Getting By
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu