Stroszek - Balladen om Bruno S (1977)

3.7
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En alkoholiserad man som suttit fängslad släpps fri. I sällskap av en äldre man och en prostituerad, är han fast besluten att följa sin dröm om att resa till Wisconsin i USA för ett bättre liv.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
AntonKane
För någon månad sedan såg jag denna film, med höga förväntningar mycket på grund av att Herzog stod som regissör, blev även intresserad då det sägs ha vart Ian Curtis ödes film, som han såg varje dag under ett flertal veckor tills han till slut valde att avsluta sitt liv. Nåväl, jag blev stunden när jag såg "Stroszek" något besviken, och tyckte ej dens uttryck fångade in realism.

Men under tiden som gått sedan jag såg den, har den omedvetet smält inne i min hjärna, och det är någon atmosfär som jag inte kan släppa, dens skådespel, dens tema om passivitet, drömmar, och utanförskap, som jag först inte märkte av - hela dens atmosfär tycks ha en otrolig unikhet.

Tro det är en film som kräver eftertanke och ett flertal tittar innan det går att dra fasta slutsatser kring den. I vilket fall var filmens eftersmak något helt otroligt. I nu läget 4/5, men smaken av den sitter fortfarande starkt kvar, så kanske kan smälta och växa inom mig ännu mer...
Moviemaster
Hade svårt för den här.
David Brent
Intressant film och engagerande människoöden när vi får följa en osannolik trio på deras väg från Tyskland till USA, drömmarnas land. Stark trea i betyg.

Veckans populära filmer

Visa fler