Smashed (2012)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Ett gift pars förhållande, vars band bygger på en ömsesidig kärlek av alkohol, sätts på prov då hustrun beslutar sig för att bli nykter.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: SMASHED

I nöd och törst
#SFF12 - En indiefilm som behandlar ett väsentligt och intressant ämne men som hade tjänat en hel del på lite längre speltid och djupare spadtag i svärtan.

Kate och Charlie är lyckliga tillsammans. De är dessutom så gott som konstant fulla tillsammans, till den dag då Kate bakfyllespyr i klassrummet framför sina lågstadielever och senare samma dygn vaknar upp på en skitig madrass i ett industriområde - med smaken av crack färsk i munnen. Där någonstans får det räcka, tycker Kate. Hon bestämmer sig för att bli nykter med hjälp av tolvstegsprogram och Anonyma Alkoholister, hon tar resolut tag i alla vardagliga problem som har legat konserverade i ett tjockt lager av sprit.

Charlie menar sig dock inte ha några problem. Han festar glatt vidare och tycker mest att hustrun är söt och lite fånig som gör en så stor affär av hela grejen. Ganska snart skär det sig, givetvis.

Jag kommer på mig själv med att vilja tycka om korta och koncentrerade "Smashed" mer än vad jag faktiskt gör; den riskerar stundtals att slå över i någon sorts reklamfilm för AA och informerar om, snarare än gestaltar, några kritiska delar av historien. Det finns också en tendens att behandla själva kärnpremissen - att vägen ut ur ett missbruk förändrar relationerna med alla i din närvaro samtidigt som den blottar en helt ny uppsättning av problem - på ett nästan bagatellartat sätt. Med det sagt är "Smashed" klart sevärd, fokuserad och engagerande. Man hade bara önskat att den tog större plats än vad den gör.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Fermen
Bra skådespel från Mary Elizabeth Winstead och Aaron Paul, man ser båda sidor av myntet från alkoholism till nykterhet och hur svårt det verkligen kan vara att klara av ett liv som nykter när man har svåra alkoholproblem. En svag trea landar betyget på!

Veckans populära filmer

Visa fler