Smashed 2012

Drama Komedi
USA
85 MIN
Engelska
Smashed poster

Synopsis

Ett gift pars förhållande, vars band bygger på en ömsesidig kärlek av alkohol, sätts på prov då hustrun beslutar sig för att bli nykter.
Ditt betyg
3.0 av 30 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Smashed
DVD-premiär
5 juni 2013
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Sony Pictures
Längd

Recensent

Jake Bolin

15 november 2012 | 15:01

I nöd och törst

#SFF12 - En indiefilm som behandlar ett väsentligt och intressant ämne men som hade tjänat en hel del på lite längre speltid och djupare spadtag i svärtan.

Kate och Charlie är lyckliga tillsammans. De är dessutom så gott som konstant fulla tillsammans, till den dag då Kate bakfyllespyr i klassrummet framför sina lågstadielever och senare samma dygn vaknar upp på en skitig madrass i ett industriområde - med smaken av crack färsk i munnen. Där någonstans får det räcka, tycker Kate. Hon bestämmer sig för att bli nykter med hjälp av tolvstegsprogram och Anonyma Alkoholister, hon tar resolut tag i alla vardagliga problem som har legat konserverade i ett tjockt lager av sprit.

Charlie menar sig dock inte ha några problem. Han festar glatt vidare och tycker mest att hustrun är söt och lite fånig som gör en så stor affär av hela grejen. Ganska snart skär det sig, givetvis.

Jag kommer på mig själv med att vilja tycka om korta och koncentrerade "Smashed" mer än vad jag faktiskt gör; den riskerar stundtals att slå över i någon sorts reklamfilm för AA och informerar om, snarare än gestaltar, några kritiska delar av historien. Det finns också en tendens att behandla själva kärnpremissen - att vägen ut ur ett missbruk förändrar relationerna med alla i din närvaro samtidigt som den blottar en helt ny uppsättning av problem - på ett nästan bagatellartat sätt. Med det sagt är "Smashed" klart sevärd, fokuserad och engagerande. Man hade bara önskat att den tog större plats än vad den gör.

| 15 november 2012 15:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Smashed
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu