Shotgun Wedding 2023

Action Komedi
USA
100 MIN
Engelska
Shotgun Wedding poster

Synopsis

Ett kärlekspars extravaganta bröllopsresa kapas av gangsters. I processen av att rädda sina familjer återupptäcker de varför de blev kära från början.
Ditt betyg
1.9 av 12 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Shotgun Wedding
Digitalpremiär
27 januari 2023
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Amazon Prime Video
Längd

Recensent

Charlotte Brange

19 januari 2023 | 15:00

Farsvarning i paradiset

I actionromantiska “Shotgun Wedding” serveras vi bomber, granater och en del småfnissiga biroller. Bortom detta ser jag gärna en finjustering av allt från manus till kemi hos det på alla sätt ojämna kärleksparet.
Med en stundande förening i paradiset ser lyckan som gjord ut för kärleksparet Darcy (Jennifer Lopez) och Tom (Josh Duhamel). Men till Toms stora förtret dyker Darcys förra flamma Sean (Lenny Kravitz) upp och snart är dessutom den exotiska ön - och de förlovades förhållande för den delen - inte alls lika inbjudande som det en gång var. Det som skulle vara den lyckligaste dagen i deras liv vänds upp och ner när parets bröllopsgäster tas som gisslan av ett skarpladdat gäng pirater. Darcy och Tom måste nu mot alla odds frita sina gäster men framförallt hålla sams - i både nöd och lust.
 
Kombon kärlek, action och vackra miljöer är en säkert och välbeprövat koncept, och ifall vi dessutom lägger in en motsträvig och egotrippad släkt så kan det faktiskt bli riktigt roligt. Släng in ett gäng rutinerade skådespelare, sätt igång lite pang-pang och så har du en perfekt film för dejten, bakfyllan eller helt enkelt för att varva ner. På pappret kan alltså vår film liknas med en spin-off-film av briljanta “White Lotus”, komplett med rika människor, lyxig resort, rafflande dramatik och en alltid lika förvirrad Jennifer Coolidge.
 
Riktigt så blir det dessvärre inte. Den verkliga behållningen i “Shotgun Wedding” stavas kort och gott Jennifer. Brudgummen Josh Duhamel är träig, stundtals riktigt surmulen, och jag kan spontant tänka mig ett tiotal andra Hollywood-hunkar som skulle kunna ha lyft den här karaktären till en (åtminstone lite) högre nivå. Jennifer Lopez däremot, spelar över så det räcker och blir över men det gör inte lika mycket - det passar ihop med filmens absurda och extrema tematik. Men det är egentligen den andra Jennifer som är stjärnan. Till skillnad från sin namne så behöver Jennifer Coolidge alls göra särskilt mycket; hon stjäl kvickt varenda scen hon befinner sig i med sina ikoniska hesa röst och ständiga snurrighet.
 
Hade inte filmen fyllts av diverse välkända skådespelare hade den snuddat vid att dofta kalkon. För här saknas alltjämt elegans, kemi mellan skådespelarna samt att en stor rejäl portion av budgeten verkar ha gått åt till timhyra för att kunna nyttja hotellets pool. Jag är bestämt allergiskt mot överförklarande repliker och antydanden och därmed började det klia redan vid den första hetsiga “rehearsal dinner” - man behöver inte i ett och samma andetag högljutt förklara varenda liten relationsdetalj karaktärerna sinsemellan, så dum är (förhoppningsvis) inte tittaren.
 
“Shotgun Wedding” hade kunnat vara vilken annan vardagsflykt-komedi som helst i fall filmen hade fått ett ordentligt manus, lite mer kött på benen, och gett oss skurkar som åtminstone fått ett par repliker. Med en ny regissör, färre farsliknande one-liners, ett utbyte av Josh Duhamel och några fler handgranater hade även denna kunnat bli en trevlig åktur i en tropisk djungel. Bättre bombat nästa gång!
| 19 januari 2023 15:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
1
Årets sämsta film? JLo är en medioker artist men 100 gånger bättre på att sjunga än försök till komedi. Plågsamt uselt och skrattbefriat.
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu