San Lorenzo-natten 1982

Drama Krig Historisk
Italien
105 MIN
Italienska
San Lorenzo-natten poster

Synopsis

I norra Italien, under krigets sista skälvande dagar, retirerar fascister och tyskar med den brända jordens taktik inför de allierade styrkornas frammarsch. Det vackra Toscanskalandskapet utgör en skenbar idyll. Krypskyttar gömmer sig på åkrarna. Bombplan vrålar över en klarblå himmel. Och i den norditalienska byn San Martino är alla hus minerade.

Vissa av byborna är trötta på att lita till högre makter och apatiskt invänta räddningen, och väljer att i skydd av mörkret ge sig av söderut mot de allierade trupperna. Befrielsen har aldrig varit så nära, och tillvaron aldrig så farlig.

Flykten utspelar sig under själva San Lorenzo-natten då ens drömmar enligt folktro ska uppfyllas när man ser en stjärna falla. Men i en tid som lockar fram det mörkaste hos människan, finns bara en dröm att hålla fast vid; att själv ta makten över sitt öde och återerövra sin egen frihet. Det här är en berättelse om en infernovandring, om längtan efter frihet och försoning. En poetisk och politisk saga om oskuldens död och hoppets slutliga seger i ett vansinnigt krig.
Ditt betyg
2.9 av 12 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
La Notte Di San Lorenzo (The Night of the Shooting Stars)
Biopremiär
1 januari 1983
Språk
Italienska
Land
Italien
Ålder
15 år
Längd
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera San Lorenzo-natten
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu