Raavanan 2010

Action Äventyr Drama
Indien
136 MIN
Tamilska
Raavanan poster

Synopsis

Årets Bollywood-film är ett fyrverkeri av mäktiga dansscener och smittande energi! Dev förälskar sig i Ragini, en klassisk dansös som delar hans okonventionella livssyn. De gifter sig och slår sig till ro i en liten stad i södra Indien – en laglös plats där den otämjde Veera och hans hejdukar utgör lagen. Dev vet att han måste slå mot ledaren för att tämja flocken, men hur långt kan han gå utan att sänka sig till deras nivå?
Ditt betyg
3.7 av 3 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Raavanan
Språk
Tamilska
Land
Indien
Längd

Recensent

Lisa Olsson

24 november 2010 | 12:37

Dramatiskt à la klassisk Bollywood

I den våldsamma Bollywoodfilmen "Raavanan" möter vi dansösen Ragini, spelad av Bollywooddrottningen Aishwarya Rai. Hon är gift med polischefen Dev, men deras liv förändras på ett ögonblick när Ragini kidnappas av Veera. Han ses som en terrorist av polisen, men bybefolkningen anser att han är deras räddare mot makten.

Filmen finns i två olika versioner och "Raavanan" som är den tamilska versionen har fått avsevärt bättre kritik. Det finns en hel del positivt att säga om denna storslagna kärlekshistoria som bygger på den episka berättelsen "Ramayana". Oscarsbelönade geniet A.R. Rahmans musik har en fantastisk förmåga att bita sig fast på ett nästan hypnotiskt sätt. Musiken i "Raavanan" påminner om Rahmans bidrag till "Dil se" från 1998.

Dansscenerna är precis som man vill att de ska vara, storslagna, medryckande och färgglada. Aishwarya Rai visar att hon är en proffsig dansare som kan sina mudras och även Vikram, som spelar Veera, är imponerande.

Fotot är elegant och man blir genast sugen på att åka till de vackra indiska skogarna där filmen är inspelad, bland annat i Kerala.

Det finns dock en del att klaga på, främst att första halvan av filmen är för seg. Berättelsen intensifieras rejält när man ser tillbakablickarna av Veeras liv och får en förklaring till hans agerande. Klippningen är ibland väldigt skakig, något som ska visa Veeras galenskap, men som mest blir jobbigt. Användningen av dramatiska ljud samtidigt som man zoomar in uppspärrade ögon är populärt inom Bollywood, men ack så fånigt. Ett stort antal dramatiska vändningar bjuds vi också på, à la klassisk Bollywood, så var beredda.

| 24 november 2010 12:37 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Raavanan
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu