Possession (1983)

4.1
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En ung kvinna lämnar plötsligt sin familj men utan att säga varför. Maken börjar följa efter henne för att ta reda på sanningen. Han tror först att en annan man har med saken att göra. Men efterhand som maken får uppleva konstiga beteenden och bisarra händelser, så pekar det mot någonting mer än en "besatt" kärlekshistoria.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Wugllabang
Jävlar vilket bisarr och pervers snedtripp till film detta var, förväntade mig något lite mer arthouse än den genomsnittliga 80-tals skräckisen, men detta var nog fan bland det mest  iskallt apokalyptiska, brutala, och äcklande jag sett någonsin, filmen verkligen matar cineastiska knytnävsslag rakt ner i ens strupe tills man kapitulerar helt och sväljer det radioaktiva avfallet av mardrömslik body-horror ponografi som narrativet tvångsmatar en med. Det är som de mest depraverade David Lynch-filmerna fast utan de gnuttor av charm och humor som lyser igenom den nattsvarta enheten av skräck och mindfuckery. Riktigt intensivt kameraarbete som inte direkt liknar nåt annat jag sett, supersnabba och episka kameraåkningar som sveper runt de mentalt nedbrutna karaktärerna likt en dolk som fäktas med sitt egna synfält, kameran används som ett psykologiskt vapen som attackerar karaktärerna när de är som mest utsatta. 

Handlingen i filmen är lika intressent som den är ogreppbar, om det faktiskt finns konkreta budskap i denna morbida kött-tornado av kroppsvätskor och sexuell galenskap så är de väldigt svårtolkade, men det blir mer effektivt så här. Det är mer de absurt starka känslornas realitet som utgör fokus än själva händelserna i sig.  Sam Neil och Isabella Adjani är helt magiska i huvudrollerna, framförallt Adjani gör ett av de mest skrämmande karaktärsportätten jag sett och är lika surrealistiskt sexig som hon är repulsiv i sin galenskap, en magisk aktris utan tvekan. Detta är en film jag verkligen måste se om för att kunna konsumera helt, just nu sitter jag lite i en krater av vad som brukade vara mitt medvetande och undrar vad fan som just hände. Men att filmen har en styrka i sin vision och hantverk som slår det mesta jag sett är det ingen tvekan om. En riktigt stark fyra just nu. 

4/5.
Filip Stolpe
Märklig film, på gott och ont. Inte för alla. Den vill säga någonting till den tålmodige tittaren, men fokuserar på fel saker emellanåt. Sammantaget 3/5.
Danne
Måttligt störd.
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler