Paw Patrol: Storfilmen 2023

Paw Patrol: Storfilmen poster

Synopsis

En magisk meteor kraschlandar i Adventure City och ger Paw Patrol-valparna superkrafter och förvandlar dem till The Mighty Pups.
Ditt betyg
3.0 av 1 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Paw Patrol: The Mighty Movie
Biopremiär
27 oktober 2023
DVD-premiär
9 januari 2024
Digitalpremiär
26 december 2023
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Paramount Pictures
Åldersgräns
Barntillåten
Längd

Recensent

Annika Andersson

22 oktober 2023 | 10:00

Gulligt som får barnen att skratta

PAW Patrol-valparna är ute på nya äventyr då de får superkrafter efter att en meteor träffar Adventure City. Snällt, gulligt och roligt nog för att locka barnen i biosalongen till skratt.
De gulliga små brottsbekämpande PAW Patrol-hjältarna är tillbaka i Adventure City. I denna fristående fortsättning på “PAW Patrol: Filmen” måste de bekämpa den galna vetenskapskvinnan Victoria ”Vee“ Vance (Taraji P. Henson) som stjäl en gigantisk magnet för att dra ner meteorer till jorden.
 
PAW Patrol-teamet lyckas dock stoppa henne och skicka henne i fängelse, men en meteor hinner slå ner i PAW Patrol-tornet. När meteoren spricker visar den sig innehålla sju magiska kristaller som ger varje valp en superkraft.
 
Pojken Ryder är ledaren för valp-teamet, som inkluderar Chase, Rubble, Rocky, Zuma och Marshall, Skye och Liberty. Men det dröjer innan Liberty hittar sina superkrafter, så hon får istället stanna kvar som barnvakt till den gulliga Junior Patrol-trion Tot, Nano, och Mini. De ska tränas upp för att bli framtida medlemmar av PAW Patrol, och Liberty drillar dem med armhävningar och styrketräning.
 
“PAW Patrol: Storfilmen” är en färgsprakande explosion av gulligull. Valparna är så söta och så genomsnälla, att berättelsen aldrig blir farlig eller skrämmande för de små. Här finns en mängd roliga små scener, som när borgmästaren Humdinger blir till en jätte och klampar runt i Adventure City, eller när Vees elektriska superkrafter får djurens päls att stå på ända. Barnen i salongen skrattade ofta utan att tappa koncentrationen. Lite äldre Kardashian-fans kan kanske roas av en liten sekvens där en snofsig vit pudel (Kim) erbjuder sig att göra sociala medier åt teamet, innan hon konkluderar att varför jobba alls när man inte behöver.
 
Men det är Skye som träder fram lite extra i berättelsen med tillbakablickar från då hon var minstingen i sin valpkull och blev ensam kvar när alla de större och starkare valparna, de som syntes och hördes mest, blev adopterade en efter en. Skye tog dock tag i sitt eget öde och följde efter Ryder, som räddade henne ur en snödriva. Hon är forfarande bekymrad över att alltid vara minst, men här finns ett fint litet budskap invävt att du fortfarande kan göra skillnad oavsett storlek.
 
På det stora hela är “PAW Patrol: Storfilmen” en generisk animerad barnfilm med söta små hjältar och tokroliga bovar som aldrig blir elaka nog för att skrämma barnen, utan (från vad jag märkte i biosalongen åtminstone) istället lockar till skratt. En gulligt ofarlig film som med stor sannolikhet kommer gå hem hos de flesta små.
| 22 oktober 2023 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Paw Patrol: Storfilmen
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu