Patton - Pansargeneralen (1970)

3.2
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Ett fascinerande porträtt av ett av 1900-talets främsta militära genier, den enda allierade generalen som Nazityskarna verkligen var rädda för. Patton var karismatisk och extravagant; han designade sina egna uniformer och var fast övertygad om att han varit krigare i sina tidigare liv. Han utmanövrerade Rommel i Afrika och efter Dagen D ledde han sina trupper i en triumfartad marsch tvärs genom Europa. 1970 vann denna film hela 8 Oscar (inkl. Bästa Film och Manlig huvudroll - George C. Scott).
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
David Brent
Såg just om den och det är verkligen en av de bästa biografier som gjorts i filmväg! Manuset är lysande och George C. Scott, denne titan, gör ett självlysande  porträtt av en fascinerande människa. 

Var säker på att jag hade en femma på den redan, men hade tydligen varit snål och satt en fyra... Det är nu åtgärdat, för femman är självklar i min bok.
användaren borttagen
Utan tvekan en favorit av alla Andra världskriget filmer. Intressant story och vackert berättad. Sen spelar George C. Scott sin absolut bästa roll efter Dr. Strangelove. Men då är väl jag ingen att döma då jag inte sett så mycket med han men what the heck. Ett mästerverk icke desto mindre.
David Brent
Classic! George C. Scott vann äntligen en välförtjänt guldgubbe, long over due...
Visa fler (2)

Veckans populära filmer

Visa fler