Patang 2012

Drama
Indien
93 MIN
Patang poster

Synopsis

Vackert familjedrama om den framgångsrike affärsmannen Jayesh och hans dotter Priya, som under ett släktbesök i Ahmedabad bemöts av en stad i strålande glädje. Den årliga festivalen är igång och invånarna har samlats på hustaken för att dansa, flyga drakar och äta gott. Men i familjemedlemmarnas smilgropar kokar en konflikt som sakta tar sig upp till ytan.
Ditt betyg
2.0 av 2 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Lisa Olsson

18 november 2011 | 00:01

Små steg i taget

#SFF11 - En affärsman och hans tonårsdotter åker från Delhi till den Ahmedabad för att träffa släkten och fira den årliga drakflygningsfestivalen. Filmens titel "Patang" betyder just drake. Man förstår snabbt att det finns konflikter inom familjen som nu blossar upp igen.

”Patang” är Prashant Bhargavas första långfilm och den bådar gott för framtida projekt. Regissören är av indiskt ursprung men uppväxt i USA, vilket säkert har gjort det lättare att bryta mot den klassiska bollywoodnormen. ”Patang” är en vacker och långsam berättelse som med små steg i taget ger oss nyckeln till rollfigurernas identiteter. 

Fotot är närgånget och det känns som att man spionerar på familjen. Det nästan dokumentära fotot växlas med bilder av mer drömsk karaktär. Detaljerna är genomtänkta och färger och musik har inte hamnat där de är av en slump. 

Indien är ett mångfacetterat land och konflikten mellan det moderna och det mer traditionella visas genom dottern Priya och killen hon träffar, Bobby. Både professionella och amatörskådespelare används vilket fungerar alldeles utmärkt. 

För den som har tålamod och gillar att berättelsen tar tid väntar en fin stund med "Patang".

| 18 november 2011 00:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Patang
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu