Once Upon a Time in Mexico (2003)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Robert Rodriguez tredje del i Mariachi-trilogin om knarklangare och kriminella CIA-agenter i ett våldsamt Mexico. Knarkkungen Barrillo låtsas störta den mexikanska regeringen. Den korrumperade CIA-agenten Sands begär samtidigt hjälp från Mariachi för att kunna genomföra knarkkungens uppror mot staten. Samtidigt smider knarkkungen planer på att låta mörda presidenten.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: ONCE UPON A TIME IN MEXICO

Banderas tillbaka som mystisk hämnare

Ja, som ni kanske redan märker på pressreleasen ovan så är handlingen i "Once upon a time in Mexico" krångligare än en David Lynch-film. Till slut gav jag upp mina försök att hänga med i filmen för att bara njuta av Robert Rodriguez sköna ironiska humor, de grymma replikerna samt Antonio Banderas coolhet, men även det tog slut nånstans halvvägs in i filmen. Den man vi minns från "Desperado" är nu endast en biroll, och kvinnan vid hans sida, Salma Hayek, är död innan förtexterna (låt er inte luras av affischen!).

Robert Rodriguez har kommit med ett fåtal briljanta filmer som tidigare nämnda "Desperado", "From dusk till dawn", "The Faculty" och "sin" del av "Four Rooms". På senaste år har han slösat sina talanger på urlöjliga "Spy Kids"-serien, så självklart såg jag fram emot en uppföljare till hans genombrottsfilm. Men här känns det som om han istället för att bara underhålla försöker få fram något slags budskap, om hur hemskt allting är för de som bor i Mexico, eller nåt i den stilen. Säkert ett angeläget ämne för honom men det passar inte riktigt i den här filmen.

Som sagt - Steve Buscemi, Quentin Tarantino och allt det som gjorde första filmen så bra är inte med i den här filmen. Jag skulle ändå vilja kalla den sevärd inte minst för Johnny Depps skull, mannen som fulkomligt briljerade i "Pirates of the Caribbean" gör här ännu en fantastisk insats. Sedan har vi ju Enrique Iglesias filmdebut, som den svärande och skarpskjutande Lorenzo (trött på svärmorsdröm-imagen, kanske?) och Willem Dafoe som mexikanske knarkkungen Barillo. Men vänta till videopremiären, du missar ingenting.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Gus Fallon
Jonny Depp var det ända bra med denna filmen. Mer eller mindre varenda scen som innehöll vapen, kändes fruktansvärt överdriven. 2/5
6591-0
jag tycker Jonny depp gör filmen :) 3/5
Visa fler (3)

Relaterade filmer