Mother is a Whore 2010

Drama
Sydkorea
96 MIN
Koreanska
Mother is a Whore poster

Synopsis

Årets mest uppseendeväckande titel är ett galet potpurri av incest och våldtäkt mot en solkig fond av svart humor. Regissören – som även står för en tredjedel av All About My Father – syns i rollen som sin mammas hallick, i detta lågmälda hopkok av perversiteter och ångest där karaktärernas absurda tillvaro för tankarna till en mer naturalistisk Todd Solondz.
Ditt betyg
2.2 av 6 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Eom-ma-neun Chang-nyeo-da
Språk
Koreanska
Land
Sydkorea
Längd

Recensent

Fredrik Adolvsson

22 november 2010 | 22:02

Starkt fenomenalt drama

Inledningsvis känns det mest absurt, när vi blir varse om sonen som är hallick åt sin egen moder, den billigaste horan i hela landet. Sedan fortsätter ett galleri målas upp av människorna kring sonen, med hans fars nya familj, och så vidare, alla med olika grader av grava problem och uttrycket dysfunktionell har aldrig känts mer korrekt använt än i samband med dessa relationer.

"Mother is a Whore" visste jag inte mycket mer om än titeln och ursprungsland på, visade sig vara ett starkt drama med ständigt växande obehag och med handlingar som sällan ses i filmer utanför Asien, åtminstone inte utan att vara opåkallat och smaklöst. Vilket det aldrig blir här. Bara jobbigt. Det lättas upp av den svarta humorn som är ständigt närvarande, även efter den första våldtäkten, samtidigt som skrattet allt oftare sätts i halsen.

Utöver att regissera, spelar Lee Sang-woo även rollen som den moraliskt handikappade sonen, ett porträtt som växlar mellan det samvetslösa och det ångestladdade, och han sköter båda sina uppgifter med lika fenomenalt, lika gripande, resultat.

| 22 november 2010 22:02 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Mother is a Whore
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu