Mother is a Whore (2010)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Årets mest uppseendeväckande titel är ett galet potpurri av incest och våldtäkt mot en solkig fond av svart humor. Regissören – som även står för en tredjedel av All About My Father – syns i rollen som sin mammas hallick, i detta lågmälda hopkok av perversiteter och ångest där karaktärernas absurda tillvaro för tankarna till en mer naturalistisk Todd Solondz.
Visa hela synopsis
Regissör

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
2.2 av 6 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: MOTHER IS A WHORE

Starkt fenomenalt drama

Inledningsvis känns det mest absurt, när vi blir varse om sonen som är hallick åt sin egen moder, den billigaste horan i hela landet. Sedan fortsätter ett galleri målas upp av människorna kring sonen, med hans fars nya familj, och så vidare, alla med olika grader av grava problem och uttrycket dysfunktionell har aldrig känts mer korrekt använt än i samband med dessa relationer.

"Mother is a Whore" visste jag inte mycket mer om än titeln och ursprungsland på, visade sig vara ett starkt drama med ständigt växande obehag och med handlingar som sällan ses i filmer utanför Asien, åtminstone inte utan att vara opåkallat och smaklöst. Vilket det aldrig blir här. Bara jobbigt. Det lättas upp av den svarta humorn som är ständigt närvarande, även efter den första våldtäkten, samtidigt som skrattet allt oftare sätts i halsen.

Utöver att regissera, spelar Lee Sang-woo även rollen som den moraliskt handikappade sonen, ett porträtt som växlar mellan det samvetslösa och det ångestladdade, och han sköter båda sina uppgifter med lika fenomenalt, lika gripande, resultat.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler