Maskens återkomst (2005)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Uppföljaren till jättesuccén The Mask handlar om Tim och Tonya Avery som har svårt att få barn ända tills Tim hittar Lokes mask, sätter på sig den och förvandlas till superfarsan som gör sin fru på smällen. Nio månader senare har Tim stora svårigheter att vänja sig vid sin nya roll som far. Det är då som den nordiska guden Loke kommer till stan för att återta sin mask, och Tim upptäcker att hans lilla bebis har märkliga krafter - och vad har hänt med hunden?
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: MASKENS åTERKOMST

Årets sämsta film?

1994 kom Jim Carreys genombrott med komedin ”The Mask”. Det var en film sprängfylld med Jim Carreys ovanliga komik, plus en slags science fiction-kantning i och med filmens, så att säga, huvudingrediens: en grön mask.

Den som satte på sig denna mask blev en serietidningsclown med grönt ansikte, som körde med serietidningshumor. Jag själv har alltid tyckt att ”The Mask” är en halvrisig film och en av Carreys svagare insatser, då hans bästa ligger i ”Liar, Liar”, ”Bruce den Allsmäktige” och framförallt ”Eternal Sunshine of the Spotless Mind” som han förtjänade en Oscar för.

Nu kommer uppföljaren till Carreys succéfilm. Utan Carrey. ”Son of the Mask” handlar om Tim Avery (Jamie Kennedy), en misslyckad fåne som drömmer om en karriär som serietecknare. Hans fru Tonya vill inget hellre än att få ett barn, men Tim tvekar.

Naturligtvis får Tim tag på masken och redan samma kväll han använder den gör han Tonya på smällen. Uppe i himlen finns guden Oden, vars son Loke är maskens skapare. Oden beordrar Loke att finna masken och ger honom en mänsklig skepnad genom Alan Cumming (från bl.a. ”X-Men 2”). Nio månader senare föds Tim och Tonyas bebis som dock har kommit till på grund av en slags ”Mask”-spermie. Bebisen har samma krafter som Loke, som i sin tur försöker finna masken, och Tim har fullt upp med att rensa upp efter sin bebis alla rackartyg.

Så fortsätter det filmen igenom. Den första filmen hade ändå sina mörka inslag med gangsters, vapen och död. Det kändes att den var mer avsedd för serietidningsälskande vuxna människor, inte barn. ”Son of the Mask” inriktar sig BARA till barn. Den har en ton som är mer som ”Ensam Hemma”, fast ohyggligt mycket sämre.

Jag tycker det är tråkigt att se på när Jamie Kennedy får råspö av sin lilla bebis i ”Tom och Jerry”-stil. Lika tråkigt finner jag det att se på när Loke blir utskälld av sin pappa, eller förvandlar sig till ett grönt bi för att finna ledtrådar.

Jag tror knappast att vi kommer få se en tråkigare eller sämre film det här året. Trots att filmen bara klockar in på 80 minuter kollade jag på klockan i alla fall vart femte. Alan Cumming säger i pressmaterialet att filmen handlar om: ”…hur viktigt det är att ha ett bra förhållande med sina barn.” Det gör den inte. Den handlar om att man försöker suga pengar på en 10 år gammal kassasuccé.

Ville Gideon Sörman Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
14447
ettan är ju typ 50 gånger bättre!
N10
Rätt så... 1/5
2554-0
Son of the Mask recension

...Jag är lite av en filmmakare själv och en god vän till mig som råkar vara regissör ville se denna film på hans födelsedag och ingen av oss 3 (jag, han och brosarn) hade sett den. Så vi såg den t.o.m på en bioduk vi fick låna...

FILMEN SÖG!!!! Jag har aldrig sett en sådan besvikelse till film sedan Batman and R**bin!!!

Jag har inte mycket mer att säga om filmen. Det enda jag kan säga för att verkligen bevisa för er att denna SUGER är följande:

IMDb.com är en filmsida där folk får rösta fram vilka filmer de tycker bäst och sämst om. På topp 100 sämsta filmerna genom tiderna så ligger denna bunch-of-slaughter på plats 40!!!! Är det nog!!!? För att jag orkar inte något mer!!!
Visa fler (9)

Relaterade filmer