Loverboy 2011

Romantik Drama
Rumänien
95 MIN
Rumänska
Loverboy poster

Synopsis

Den rumänska nya filmvågen fortsätter med historien om en ”loverboy” – en man som med förförelse lurar kvinnor till prostitution. Men när känslor kommer in i bilden försätts han och kärleksintresset på flykt. Hjärtbultande romantik med stjärnskottet George Pistereanu, fjolårets vinnare av festivalens skådespelarpris.
Ditt betyg
2.3 av 4 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Loverboy
Språk
Rumänska
Land
Rumänien
Längd

Recensent

Fredrik Adolvsson

19 november 2011 | 12:01

Tråkiga transportsträckor

#SFF11 - Upplägget i "Loverboy" är tankeväckande och intressant, socialrealism över en mycket verklig verklighet i dagens Rumänien. Män som lockar kvinnor till prostitution.

Vår huvudperson är en sådan, en så kallad loverboy, men han råkar bli förälskad i en kvinna (inte en av de han ska locka) och med sådana känslor i bilden brukar det bara gå utför.

Och det finns en hel del som är bra, scenerna som för ovan nämnda historia framåt, och att få se Rumänien. Landskap och vardagsliv men även den bistra tillvaro som trots allt är filmens tema. Det är inget nyskapande foto, faktum är att det för den här typen av europeisk (kanske framför allt östeuropeisk) socialrealism är ett vid det här laget ganska standardiserat foto. Det är fullständigt acceptabelt. Jag gillade även vägen historien vandrade och filmens ändå rätt öppna slut, ett slut värt att diskutera mycket närmare. Skådespeleriet är förresten inte fy skam, det heller. Överlag. Jodå, det finns mycket att tycka om genom hela filmen.

Men de där kvalitativa bergstopparna räddar inte dalarna som ligger däremellan. För att se landskapen och vardagsliv kan vara nog så givande men till slut känns det inte som mycket mer än tråkiga transportsträckor. Det rullar på, drar ut, och till slut vill man (eller jag) inte göra annat än bara gå tillbaka till det som får ses som huvudstoryn. Det är synd på en historia som borde ha mycket mer än så att ge. 

| 19 november 2011 12:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Loverboy
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu