Killing Ground 2016

Skräck Thriller
Australien
88 MIN
Engelska
Killing Ground poster

Synopsis

Ian och Samantha är på väg till en nationalpark i den australiensiska vildmarken för att campa och få lite tid tillsammans för sig själva. De hittar en isolerad och vacker plats vid en liten sjö som verkar perfekt, förutom att någon annan haft samma tanke och satt upp sitt tält strax bredvid. Men både tältet och bilen vid parkeringen är tomma och när natten kommer har fortfarande ingen dykt upp, vilket gör både Ian och Sam illa till mods.
Ditt betyg
2.9 av 7 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Killing Ground
DVD-premiär
30 oktober 2017
Språk
Engelska
Land
Australien
Distributör
Njutafilms
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

9 oktober 2017 | 11:00

Campingrysare med nerv

Campande par i rysare råkar ofta illa ut och detsamma gäller huvudpersonerna i ”Killing Ground”. Det är en intensiv skräckthriller med intressanta teman och ett tempo som stiger i och med att vi följer tre sällskaps historier innan de korsas.
Ett par bestämmer sig för att campa vid en sjö långt ute i skogen och på vägen dit träffar de på en skum typ som verkar ha allt annat än fredliga avsikter. Visst har vi hört och sett det förut? Men även om den här skräckthrillern och dess karaktärer - ibland bokstavligen - trampar i välbekanta spår så finns här både en nerv och psykologisk vinkel som ofta saknas i liknande verk.

När filmens kärlekspar anländer vid sjön vet vi att en familj har sitt tält i närheten och att två sviniga rednecks har gjort något riktigt hemskt. Vi hoppar mellan de tre sällskapen innan de slutligen korsar varandra och hemskheterna uppdagas. Det är inget banbrytande originellt som sker men beslutet att stegvis avslöja karaktärens öden skapar ett passande tempo och intensitet.

Tankarna vandrar obehindrat till främst klassikern ”Den sista färden” men även moderna rysare som ”Funny Games”, ”Wolf Creek” och ”Eden Lake”. Även om den må vara för realistisk och rå för de som kanske mer är ute efter popcornskräck så är det samtidigt ingen explotation-film som vältrar sig i tortyrporr. Det är inte helt självklart vilka som överlever och ifall även de kan vänta sig ett lyckligt slut.

Ska man klaga på något så är karaktärerna typiskt för genren ganska svagt utvecklade och här finns en och annan klyscha, som de frustrerande inkompetenta poliserna. Men de okända skådespelarna bär upp det med sina avslappnat naturliga och trovärdiga rollprestationer.

Här finns intressant vinklade teman som könsroller och lojalitet. Hur den ädlaste person med de bästa avsikter kan i en pressad situation vara mindre sympatisk än en psykopat. Regissören/manusförfattaren Damien Powers långfilmsdebut är en otäck, obehaglig film man inte lätt skakar av sig. Inte för allas smak men stark spänning för den som är på rätt humör.
| 9 oktober 2017 11:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Killing Ground
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu