Kärleken checkar in 2002

Romantik Drama Komedi
USA
111 MIN
Engelska
Kärleken checkar in poster

Synopsis

Ensamstående mamman Marisa Ventura bor med sonen Ty i ett sunkigt kvarter i Bronx, och jobbar på ett av Manhattans finaste hotell. En dag då hon provar en rik gästs kläder, kommer senatorkandidaten Chris Marschall in, och blir genast förälskad i Marisa - men vet inte att hon bara är en hotellstäderska. Kärleken spirar, men vad kommer hända när Chris får reda på vem Marisa egentligen är?
Ditt betyg
2.2 av 265 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Maid in Manhattan
Biopremiär
25 april 2003
DVD-premiär
10 september 2003
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
SF Studios
Åldersgräns
Barntillåten
Längd

Recensent

Alexander Kardelo

1 januari 2008 | 00:00

Modern Askungesaga när städerska möter kärleken

"Maid in Manhattan" (med den urlöjliga svenska titeln "Kärleken checkar in" som jag vägrar att använda) är en romantisk komedi med Jennifer Lopez och Ralph Fiennes i huvudrollerna. J-Lo spelar Marisa, en tjej med en uppväxt inte alltför olik hennes egen. Marisa kommer från en fattig familj i Bronx, men istället för superkänd sångdiva är hon en helt vanlig ensamstående mamma till en 10-åring, samt städerska på ett fint New York-hotell. Hennes uppgift är att hålla sig så osynlig som möjligt för gästerna, och det går inte en dag utan att hon drömmer om ett lika rikt, ytligt och materialistiskt liv som "hennes" gäster har.

Så en dag genom en slump möter hon politikern Chris Marshall som bor på hotellet. Ja, bara det låter urtrist och Ralph Fiennes rollprestation gör knappast saken bättre för Chris Marshall saknar både charm och humor, och jag tror tyvärr inte att det var meningen. Hursomhelst - vid deras möte är Marisa av någon anledning iklädd en gästs extremt dyra märkeskläder, och blir misstagen för förmögen affärskvinna. Läs: tänkbar partner för Chris. För inte skulle väl en högt ansedd politiker kunna umgås med en städerska?

Detta leder - förstås - till en hel rad ibland rätt så roliga förvecklingar. Hur länge kommer hon att kunna upprätthålla sin nya image? Kommer han att upptäcka hennes riktiga identitet, innan alla dessa paparazzis som ständigt följer honom gör det? Och mitt i allt detta har man försökt klämma in en sensmoral. Vad den är har jag inte lyckats komma på ännu. Kanske att man inte ska döma personen efter dammvippan. Kommer alla hotellande affärsmän att börja spana in städerskor nu? :)

Måste tillägga att jag bara avskyr när manusförfattare skapar överintelligenta barn som fäller repliker som borde ge dom livstids medlemskap i Mensa på direkten, eller åtminstone en ledande post i amerikanska motsvarigheten till Svenska Akademien, och som sedan tack vare list och en hel massa tur räddar hela situationen till slut och bidrar till en riktig happy ending. Barn är inte så smarta. Punkt slut.

"Maid in Manhattan" följer mallen för romantiska komedier till punkt och pricka. Detta är en typisk Askungesaga, ganska underhållande, något sorglig ska den också vara vid ett tillfälle, dock inte så värst trovärdig eller välspelad, och alldeles, alldeles förutsägbar. En rad roliga småroller, däribland Marisas tre kvinnliga arbetskamrater eller de två snattande franska damerna, räddar filmens betyg som annars skulle hamnat ett snäpp längre ner. Filmen tål utmärkt att ses hemma istället för på bio, själv såg jag den på DVD och gråter inte för det. ONÖDIGT VETANDE Både Sandra Bullock och Hillary Swank visade intresse för huvudrollen, som till slut gick till Jennifer Lopez. Men Sandra! Hur många romantiska komedier ska du vara med i egentligen? Det räcker väl med "Kärlek på jobbet" (urlöjlig titel även där...).

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Kärleken checkar in
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu