Jeepers Creepers 2 2003

Skräck Thriller
USA
104 MIN
Engelska
Jeepers Creepers 2 poster

Synopsis

Taggart och hans son Billy håller på att sätta ut fågelskrämmor, när de plötsligt märker att de inte är ensamma. En av fågelskrämmorna rätar plötsligt på sig, lyfter från marken och griper tag i Billy. Taggert hinner inte reagera utan tvingas bevittna hur besten flyger iväg med Billy mot den mörknande horisonten. "The Creeper" har kommit tillbaka! Den blodtörstiga och bestialiska varelsen, till hälften demon och till hälften fladdermus, är om möjligt ännu grymmare denna gång, än när han sist flög ut genom helvetets portar och ner på jorden för att frossa på avslitna kroppsdelar och blod som ångar av skräck. Vart 23:e år återvänder han för att äta i 23 dagar. Paniken sprider sig och folk måste ta ställning: handlar det om hämnd eller bara om att överleva? En sak är i alla fall säker - "The Creeper" är mycket hungrig!
Ditt betyg
1.9 av 173 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Jeepers Creepers 2
DVD-premiär
11 mars 2008
Språk
Engelska
Land
USA
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Alexander Dunerfors Kardelo

1 januari 2008 | 00:00

Creepers sista måltid

Ta Freddy Krueger, doppa honom i svart gegga, sätt på stora fladdermusvingar och skicka på matlagningskurs hos Hannibal Lecter. Då får Du en ungefärlig hum om vad The Creeper är. En läskig uråldrig varelse som för det mesta sover, som tur är, men var 23:e år vaknar han upp i 23 dagar för en välbehövlig måltid. Och då gör man bäst i att hålla sig ur hans väg.

”Jeepers Creepers 2” är en direkt fortsättning på första filmen, som kom år 2001. Dag 23 har kommit, men The Creeper är ännu inte mätt. Helt ovetande om faran som väntar kör en skolbuss, full med korkade sportfånar och blonda cheerleaders, igenom den sydamerikanska ödemarken, och gissa vad? Bussen går sönder! När mörkret faller börjar The Creeper ge sig ut för att jaga ungdomarna som är instängda i bussen som tillsammans måste kämpa för sina liv...

Första filmen började ganska spännande men spårade ur nåt så totalt när Creeper började flaxa runt med sina stora vingar. Därför hade jag inga större förväntningar på denna fortsättning. Till en början överraskade tvåan med att vara en ganska underhållande skräckis, men framåt slutet kändes den bara utdragen. Och det gjorde inte saken bättre att våra så kallade hjältar är en samling totalt osympatiska puckon, som man till slut bara önskar blev uppkäkade allihop.

Bland de skådespelare som överhuvudtaget kan kallas lite kända finns Ray Wise från ”Twin Peaks”, Diane Delano som spelar biologiläraren Bobbi Glass i ”Popular” och Justin Long som varit med i ”Ed” (ja, han som dog i första filmen, don't ask…). Nicki Aycox har en bärande roll som ”den smarta tjejen” med mystiska kopplingar till the Creeper och hans tidigare offer. Hon vet exakt hur Creeper tänker och hur man bäst bär sig åt för att överleva. Men let's face it – tjejen har noll skådespelartalang och blir knappast nån ny Jamie Lee Curtis…

Ännu en totalt onödig uppföljare, och varför man ens bryr sig om att följa upp en skräpfilm som ”Jeepers Creepers” är en gåta. Men för den som står ut i 1,5 timme med filmens ologiska handling och korkade repliker kan ”JC2” vara en helt okej underhållning, och den är i alla fall liiite bättre än ettan.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Jeepers Creepers 2
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu