Inte bara honung (2012)

3.7
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Albert Einstein lär ha sagt att om alla bin i världen skulle dö ut, är mänskligheten utplånad inom fyra år. Under de senaste fem åren har miljontals bin dött utan att någon kan förklara orsaken. Om bina fortsätter att dö kommer det att få drastiska konsekvenser för människan. Över en tredjedel av vår livsmedelsproduktion är beroende av binas pollinering. Filmen tar oss på en resa till biodlare över hela världen för att ta reda på varför bina dör.
Visa hela synopsis
Regissör
Betyg
3.7 av 10 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
VISA FLER EXTERNA RECENSIONER +
Senaste kommentarer
Ljusbus
Fantastisk dokumentär! Varför bina dör ut är en fråga den inte riktigt besvarar, men den lyckas få upp ögonen för problemen och behandlar ämnet på ett engagerande sätt som till stor del beror på den fantastiska filmningen. 

More than honey är framför allt underbart vacker, speciellt scenerna med biodlaren i schweiz, vissa av dem hade man kunnat rama in och hänga upp på väggen. Imhoof tar oss in i bisamhällena på ett fantastiskt sätt, med en kamera där publiken blir delaktig på ett alldeles speciellt sett. Färstarka människor sätter också tryck på filmen; det är kul med kontrasterna om hur biodlingen går till i världens alla hörn. Filmen lyckas också bli riktigt engagerande, särskilt när man får vara med i binas liv och död på nära håll.

Halvstabil 4:a blir det!

Veckans populära filmer

Visa fler