In the Loop 2009

Komedi
Storbritannien
101 MIN
Engelska
In the Loop poster

Synopsis

Simon Foster är en brittisk minister som under en radiointervju av misstag gör ett uttalande som kan tolkas som att han stödjer ett eventuellt krig i Mellanöstern. Han blir nu över en natt en ofrivillig mediapersonlighet, och tillsammans med sin PR-ansvarige Judy och den politiskt sakkunniga Toby skickas han till Washington för att träffa amerikanska politiker och militärer.
Ditt betyg
3.1 av 172 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
In the Loop
Biopremiär
30 oktober 2009
DVD-premiär
10 mars 2010
Språk
Engelska
Land
Storbritannien
Distributör
NonStop Entertainment
Ålder
Barntillåten
Längd

Recensent

Lisa Olsson

26 oktober 2009 | 16:34

Ett glädjepiller i höstmörkret

Halleluja, "In the Loop" fungerar som ett glädjepiller i höstmörkret! Dialogen är smart och rolig men viktigast av allt är de fantastiska karaktärerna. Så se denna underhållande satir om bluffande politiker som inte skyr några medel för att få starta sitt krig i Mellanöstern.

Armando Iannucci står bakom regin till "In the Loop" som är en spinoff på den populära BBC-serien "The Thick of It".  I filmen får vi följa brittiska och amerikanska politikers maktkamp och vad som sker bakom ridån. Det hela börjar med att den brittiske biståndsministern Simon Foster råkar göra ett uttalande i en intervju som kan tolkas som att han stödjer ett eventuellt krig. Uttalandet sätter igång en rad av händelser där premiärministerns PR-ansvarige och den ständigt arge Malcolm Tucker dyker upp för att få Simon Foster att säga rätt saker. Den mesige Simon Foster är helt plötsligt en bricka i ett stort spel och han skickas till Washington där han klantar sig gång efter annan.

Som sagt så är det karaktärerna som verkligen gör filmen och min absoluta favorit är velige Simon Foster, spelad av Tom Hollander. Hur han har lyckats få en ministerpost kan man verkligen undra. Han är som töntig och lätt nervös skolpojke som av misstag hamnat i maktens korridorer.

Vi har även Simons minst lika töntige politiska sakkunniga Toby (Chris Addison) som får stå ut med diverse mer eller mindre smickrande smeknamn som Frodo och Ron Weasley. Att se honom och Simon Foster åka bilkortege i Washington är som att se två lyckliga tonåringar på skolresa. Toby beter sig dessutom som en tonåring när han missar viktiga möten för att han blir full och träffar en gammal kärlek.

Icke att förglömma är förstås Malcolm Tucker som spelas av Peter Capaldi, en fantastisk rollprestation. Han springer, skäller och svär sig igenom hela filmen. Man kan bara gissa hur kul de haft när de försökte komma på alla hans fantasifulla svordomar och förolämpningar, gärna med filmanspelningar som "nazist-Julie Andrews", "General Flintstone" och "the woman from The Crying Game". Malcolm Tucker är som en arg maskin vars uppgift är att bara leverera roliga citat. I filmen finns också en kopia av honom, Jamie, som är minst lika arg, något mer våldsam och inte riktigt lika rolig.

"In the Loop" visar på ett humoristiskt och extremt sätt hur politiken kan gå till och hur vissa är beredda att gå hur långt som helst för at få igenom sina förslag. Se den och jag lovar att du går därifrån med ett leende på läpparna. Själv är jag sugen på att köpa någon av de snygga filmaffischerna till "In the Loop", helst den med gullige Simon Foster och citatet "I'm on the verge of taking a stand". Som sagt, något veligare får man leta efter.

| 26 oktober 2009 16:34 |