Idolen (1963)

2.9
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Frank är ett råskinn, driven av primitiva och spontana insikter. Från gruvans undanskymda mörker stiger han mot rugbyvärldens stjärnhimmel, med ett bultande begär att bli älskad och behövd.

I sällskap med en måttlös lidelse närmar han sig den vackra änkan Margaret i ett desperat försök att väcka henne till befrielse ur sin självömkan och känsloisolering. Men hans tillvägagångssätt är lika hårdhänta som på rugbyplanen, vilket leder till en ödestiger duell mellan ett obesvarat behov av närhet och ett förbittrat avståndstagande.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
2.9 av 8 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
David Brent
Filmen som inspirerade Martin Scorsese att göra "Ranging Bull" är inget mindre än ett slag i solar plexus. Man förstår att Marty inspirerades av denna film och man ser det även tydligt under stora delar. 

Detta var ett starkt drama om att vilja bli älskad och det just av den enda personen som är oförmögen till det. Slitningar och frustration uppstår givetvis och det är vemodigt, engagerande och lite deprimerande att bevittna. Richard Harris och Rachel Roberts är inget mindre än storartade i huvudrollerna! Finns även mycket fint spel i de mindre rollerna och framför allt William Hartnells karaktär "Dad", lämnar avtryck.

En otrolig regidebut från Lindsay Anderson som imponerar på alla tänkbara plan, manus och regi är verkligen mitt i prick här. En klockren fyra blir betyget!
3737-0
Nej, för en klassiker tycker jag inte så vidare om det. Filmen följer den klassiska formeln för alla "kitchen sink" filmer av den tiden men tyvärr drar ut filmen på alldeles för länge och det är märkbart att det är en produkt av sin tid. Richard Harris prestation hjälper till att göra filmen nästan sevärd men det hjälper inte till att för all den intensitet som han lagt för sin del så finns det en daterad och teatralisk känsla till filmen, och som denna sida blir dominerande, så småningom började jag tappar intresset. Musiken också tycker jag är opassande ibland, förstör ju stämningen i scenerna.

Veckans populära filmer

Visa fler