Hoop Dreams (1994)

3.6
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Dokumentär som under flera år följer de unga, basketspelande pojkarna William Gates och Arthur Agee från Chicago.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Flygare
En film som säger allt. Det enda som hindrar filmen från att fullständigt explodera i djupgående tematisk poesi om den mänskliga naturen är tittaren själv och dennes egna personliga iakttagelseförmåga.
Anton
Jävlar vilken kraftfull dokumentär! En av de mest potenta tidskapslar jag någonsin sett fångad på film. Filmen handlar, precis som Brent skriver, om så mycket mer än bara basket.  Den är nästan för perfekt för att vara sann. Storyn är så genuint gripande att det känns som om det måste varit manus, men så är det inte. Fantastisk på alla sätt och vis. Får den ligga och puttra lite i mitt huvud är chansen stor att det blir en femma inom kort.
David Brent
Såg om den här för första gången sedan den kom och 19 år senare så är den fortfarande lika bra och imponerande som jag mindes den. 

Det är lika mycket ett tidsdokument över ett Amerika som det är en fantastiskt engagerande historia om två unga basketspelare och deras drömmar om framgång. Väldigt närgånget på alla sätt och pojkarnas familjemedlemmar spelar en central roll även de i denna fantastiska dokumentär. Betyget är en lika solklar som stark fyra!

Veckans populära filmer

Visa fler