Home Again - Kärleken flyttar in 2017

Romantik Komedi
USA
97 MIN
Engelska
Home Again - Kärleken flyttar in poster

Synopsis

Alice Kinney är nyseparerad och beslutar sig för att flytta tillbaka till hemstaden Los Angeles med sina två döttrar. Under en blöt utekväll på sin 40-årsdag möter Alice tre unga aspirerande filmmakare i behov av bostad. Hon går med på att låta killarna bo i hennes gästhus tillfälligt, men hennes oväntade nya familj och nya romans får ett abrupt avbrott när hennes ex-make dyker upp.
Ditt betyg
2.3 av 19 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Home Again
Biopremiär
13 oktober 2017
DVD-premiär
19 februari 2018
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Noble Entertainment
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

10 oktober 2017 | 10:00

Målgruppen förtjänar bättre

Nancy Meyers och Reese Witherspoon har på tu man hand blivit några av den amerikanska, romantiska komedins största namn. Deras senaste, "Home Again", är så tillgjord och sötsockerkladdig att det är omöjligt att inte stöna högt av frustration i biosalongen.
Ni vet när man ätit en hel påse eller påskägg fullt av godis och munnen är alldeles kladdig av socker och man vill borsta tänderna i ett år. Ungefär så känner jag över hela kroppen efter att ha sett ”Home Again”, Reese Witherspoons senaste komedi. Inte bara för att den är så orelaterbart och uteslutande fokuserad på vit, privilegierad kärnfamilj utan även för att dess påklistrade leenden mest påminner om en reklamfilm för valfri hushållsprodukt.

Romcom-drottningen Nancy Meyers (”Galen i kärlek”, ”The Holiday”) har producerat och hennes debuterande dotter Hallie Meyers-Shyer regisserar och skriver manus. Ni vet var det lutar åt… Tanken här är att kombinera den slags romantiska komedi såväl Meyers som Witherspoon är kända för med någon slags satir över Hollywood och hur skrupelfria producenter vill utplåna det konstnärliga i ärliga filmverk. Har ingen sett ironin i detta?

Witherspoon spelar den kanske mest välfriserade, nyblivet 40 år fyllda samt ensamstående mamman i filmhistorien som lever i en ”lagom flott” villa i L.A. och lite halvt (?) försörjer sig om inredningsarkitekt. Efter en blöt födelsedagsfest hamnar tre ambitiösa filmskapare på hennes soffa och efter lite övertalning bor de snart i hennes gästhus. Hennes framlidna pappa är nämligen en känd regissör och snart hånglar Witherspoon upp den ”snyggaste” i trion.

Det puttrar på och är lite småfnissigt på ett väldigt tillgjort och irriterande sätt. Till slut dyker Michael Sheen upp som Witherspoons ex och visar samtliga inblandade var skåpet ska stå. Även i en sådan värdelös film som denna levererar han med en klackspark. Men både hans och alla andras karaktärer är bortom allt hopp - ingen beter sig ens i närheten hur en verklig människa skulle göra. Vem eller vad man ska bry sig om är ett mysterium.

Kärlekshistorien är banal, familjedramat icke-existerande och historien om grabbtrions Hollywood-drömmar platt som en pannkaka. Av de tre sistnämnda är det endast Nat Wolff (”Paper Towns”) som visar någon form av begåvning. Försöket att göra Witherspoons toyboy Pico Alexander till någon slags drömhunk känns snabbt misslyckat när det blir klart att hans charm inte sträcker sig mycket längre än sängkammarblick och modellflin.

Jag förstår poängen med den här typen av genre där allt är mysigt, härligt och gulligt, med simpla budskap kring vänskap, familjevärderingar och självständiga kvinnor. Men målgruppen har sett (och kommer förhoppningsvis se) mycket bättre varianter på temat än de krampaktiga poserna och dödfödda försöken till charm och humor i den här soppan. I den avslutande middagsscenen blir det så parodiskt att jag stönar så högt att resten av publiken i salongen skrattar - roligare än så blev det inte.
| 10 oktober 2017 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
2
Nya kärlekskomedin med Reese Witherspoon, lika förutsägbar och ytlig som vanligt ;) En 40+ divorce som flyttat med barnen hem till sitt barndomshem, efter en blöt natt på stan får hon med sig en yngling samt hans vänner och innan hon vet ordet av det har dem flyttat in!! Man får precis det man köper, inget mer och inget mindre. Gäsp!! För min egen del, total likgiltighet. Jag vill gärna ha en film som har lite mer hjärta och själ än att matas med dåliga stereotyper som dessutom försöker göra sig roliga och spela spel som inte alls känns trovärdiga :( Så nej filmen gick absolut inte hem hos mig...betyget blir en tvåa och då är jag vääääldigt snäll!! Cast: Nat Wolff, Pico Alexander, Jon Rudnitsky mfl.. AA
Läs mer