Hipsters (2011)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Valerij Todorovskij hyllar femtiotalets jazzälskare i en färgsprakande uppgörelse med Sovjeterans grå konformism. Ungkommunisten Mels förförs av hipstrarnas livsglädje och slutar trakassera deras fester. Istället köper han själv en saxofon och färgglada kläder på svarta marknaden, börjar kalla sig ''Mel'' och dansar med i de expressiva musikalnumren.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
2.3 av 3 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: HIPSTERS

Färgglad 50-talspärla

Ryska musikalfilmen "Hipsters" handlar om 50-talets Sovjetunionen och krocken mellan de jazzälskande "hipstrarna" och kommunismens trista likriktning. Ungkommunisten Mels som trakasserar hipsters på given order blir plötsligt lockad av deras livsglädje och dans och bestämmer sig för att byta sida. Självklart har en tjej med saken att göra; Polly som spelas av Oksana Akinshina, för oss svenskar känd från "Lilja 4-ever".

För dem som gillar musikaler är "Hipsters" förstås en dröm; dans, sång, bra musik och snygga 50-taslkläder. Den färgglada kontrasten till den grå kommunismen är en stor del av filmens behållning och en fröjd för ögat. Här finns också en del minnesvärda scener som när Mels ska lära sig att dansa som en äkta hipster och förstås den spirande kärleken mellan honom och Polly.

"Hipsters" är, åtminstone till en början, en färgsprakande pärla och en söt berättelse som inte direkt är det första man tänker på när någon säger "rysk film". Det är härlig underhållning för stunden men ingenting som direkt gör något större avtryck och efter halva filmen skruvar man lite på sig. Filmens längd (över två timmar) hade gärna kunnat kortas ner lite. Men för musikalälskare är den ett måste.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler