Here (2011)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En amerikansk kartritare på uppdrag i Armenien träffar en kvinnlig fotograf, i denna poetiska skildring där verklighet vävs samman med drömlika sekvenser. Under resans gång uppstår en förälskelse mellan resenärerna som utspelar sig i storslagna miljöer och landskap.
Visa hela synopsis
Regissör
Huvudrollsinnehavare

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
1.7 av 3 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: HERE

Rese-romantik på välkända vägar
#SFF11 - Två drömmare, en bil och ett vidöppet landskap som de båda vill fånga på olika plan. En ritar precisa kartor, den andra tar konstnärliga bilder, men rätt snart har de bara ögon för varandra.

I rollerna ser vi bland andra Ben Foster, känd för sin roll som iskall gunslinger i "3:10 To Yuma". Hans amerikanske kartritare Will är här måhända lika precis i sitt arbete men aningen lättare att förälska sig i, något som den armeniska fotografen Gadarine får erfara när hon bilar fram genom de storslagna Armeniska vidderna vid hans sida, med sin kamera i högsta hugg. 

För de båda är resandet lika mycket en njutning som en flykt från något där hemma. Tempot är lugnt, närmast meditativt, som en resa i sig. Visst får vi beskåda vackra bilder men trots att regissörens experimentella grepp andas kreativitet och historien kretsar kring en kartritare med drömmar om att åka vilse vid världens ände så avspeglas det aldrig i kärlekshistorien som följer den mest klassiska av stigar.

Synd på så rara ärter. 

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler