Here 2011

Here poster

Synopsis

En amerikansk kartritare på uppdrag i Armenien träffar en kvinnlig fotograf, i denna poetiska skildring där verklighet vävs samman med drömlika sekvenser. Under resans gång uppstår en förälskelse mellan resenärerna som utspelar sig i storslagna miljöer och landskap.
Ditt betyg
1.7 av 3 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Here
Land
USA
Längd

Recensent

Jakob Åsell

21 november 2011 | 01:40

Rese-romantik på välkända vägar

#SFF11 - Två drömmare, en bil och ett vidöppet landskap som de båda vill fånga på olika plan. En ritar precisa kartor, den andra tar konstnärliga bilder, men rätt snart har de bara ögon för varandra.

I rollerna ser vi bland andra Ben Foster, känd för sin roll som iskall gunslinger i "3:10 To Yuma". Hans amerikanske kartritare Will är här måhända lika precis i sitt arbete men aningen lättare att förälska sig i, något som den armeniska fotografen Gadarine får erfara när hon bilar fram genom de storslagna Armeniska vidderna vid hans sida, med sin kamera i högsta hugg. 

För de båda är resandet lika mycket en njutning som en flykt från något där hemma. Tempot är lugnt, närmast meditativt, som en resa i sig. Visst får vi beskåda vackra bilder men trots att regissörens experimentella grepp andas kreativitet och historien kretsar kring en kartritare med drömmar om att åka vilse vid världens ände så avspeglas det aldrig i kärlekshistorien som följer den mest klassiska av stigar.

Synd på så rara ärter. 

| 21 november 2011 01:40 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Here
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu