Hemma i Hampstead 2017

Drama
Storbritannien
102 MIN
Engelska
Hemma i Hampstead poster

Synopsis

En amerikansk änka finner oväntad kärlek med en man från Hampstead Heath.
Ditt betyg
2.2 av 5 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Hampstead
Biopremiär
28 juli 2017
DVD-premiär
15 januari 2018
Digitalpremiär
8 januari 2018
Språk
Engelska
Land
Storbritannien
Distributör
Scanbox Entertainment
Ålder
Barntillåten
Längd

Recensent

Jakob Åsell

28 juli 2017 | 22:40

Småputtrigt sömnpiller utan större tuggmotstånd eller gnista

I en harmlös Hampstead-historia om kärlek på ålderns höst fäktas Diane Keaton och Brendan Gleeson med ett trubbigt manus som, med ett mindre fördummande tilltal och en antydan till friktion eller tuggmotstånd möjligen hade kunnat passera som “en charmig bagatell”.
”Hemma i Hampstead” är baserad på en sann historia men känns som en tantig fantasi. Brendan Gleeson spelar någon sorts korsning mellan Gimli och Snusmumriken, en skogsmulle som byggt ett skjul på lyxiga Hampstead Heath i London, och snart riskerar att vräkas. Diane Keaton spelar Emily, en änka utan pengar som rör sig bland ytliga snobbar i det fashionabla överklassområdet. Från sitt vindsfönster ser hon ut över parken och dagdrömmer sig bort. Plötsligt får hon syn på den skäggige vildmarksmannen som tvättar sig i ån vilket blir den tändande gnistan (nåja) till en omaka relation som ska skaka om tillvaron i de polerade Londonkvarteren, åtminstone litegrann. 
 
“Hemma i Hampstead” är som en uppblött kaka, en småputtrig tebjudning till film som omöjligt torde kunna förarga någon. Men den irriterar mig då varje replik och fumligt montage känns som en förolämpning mot dessa skickliga skådespelare. Trots att det rör sig om lättuggad kött och potatis-film för den äldre, semesterslöa publiken, så förtjänar både dem och duon Gleeson/Keaton ett manus med betydligt mer tuggmotstånd än “Hemma i Hampstead.”
| 28 juli 2017 22:40 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Hemma i Hampstead
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu