Guilty of Romance 2011

Drama
Japan
112 MIN
Japanska
Guilty of Romance poster

Synopsis

Högkontroversielle Sion Sono chockerar ända in i slutet med denna moderna film noir om sex, död och en gnutta poesi. Ett bestialiskt styckmord avtäcks parallellt med berättelsen om en uttråkad hemmafru, vars tristess leder djupt in i Tokyos sexkvarter.
Ditt betyg
2.8 av 6 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Henrik Emilson

2 november 2011 | 22:01

Vågad sexskildring

#SFF11 - "Guilty of Romance" är en japansk thriller kryddad med sex, mer sex och lite filosofi som skulle ha mått bättre av att renodlas, även om huvudberättelsen är engagerande.

Japanske regissören Sion Sono avslutar sin så kallade Hate-trilogi, efter "Love Exposure" och "Cold Fish", med "Guilty of Romance". Det är en märklig blandning av sex, detektivhistoria, filosofiska utsvävningar och så ännu mer sex.

Tre kvinnoöden vävs ihop men det är framförallt Izumi vi stiftar bekantskapen med. Hon är gift med en känd författare av intellektuellt tant-snusk, tänk en japansk version av Björn Ranelid här, som får den kvinnliga publiken att mjukna betänkligt i stolarna under sina skamliga uppläsningar. På hemmafronten händer dock ingenting i sänghalmen och snart tar den uttråkade hemmafrun till sex för att bota tristessen. Nu möter hon Mitsuko, som är litteraturprofessor och prostituerad. Tillsammans utforskar de stadens sexkvarter, samtidigt som kvinnliga detektiven Yoshida löser ett groteskt mord. 

Det kan tyckas att Sono gör en lite för komplicerad anrättning för sitt eget bästa, han vill hinna bocka av sexuellt uppvaknande, Kafka och deckargåta på en och samma gång. Det gör att det svajar lite i intresse och tempo. Det hade fungerat utmärkt utan detektivhistorien för det är intressant nog att följa Izumis spiralliknande väg ner i sexträsket, samtidigt som hon upprätthåller rollen som den perfekta hemmafrun. Hennes situation skildras dessutom både innovativt och tillräckligt obehagligt för att vi aldrig ska kunna slappna av och känna oss helt säkra i biostolen.

| 2 november 2011 22:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Guilty of Romance
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu