Grabbers 2012

Komedi Sci-Fi Thriller
Storbritannien
94 MIN
Engelska
Grabbers poster

Synopsis

När en meteor slår ner i havet utanför irländska Erin Island börjar mystiska saker att hända. En grupp fiskare försvinner spårlöst och i hummerfällorna hittar man en mystisk varelse. Samtidigt utreder poliserna Lisa Nolan och Ciarán O’Shea fallet, och snart inser de att främmande varelser som lever på blod invaderat ön. De upptäcker också att varelserna inte tål alkohol i blodet på sina offer, så för att överleva återstår bara en sak – se till att alla på ön blir så fulla som möjligt.
Ditt betyg
2.8 av 36 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Grabbers
DVD-premiär
20 februari 2013
Språk
Engelska
Land
Storbritannien
Distributör
Noble Entertainment
Åldersgräns
15 år
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

16 oktober 2012 | 01:01

Irländska fyllon vs alienmonster

#Sitges2012 - Att ett enormt, huggtandat utomjordiskt monster med tantakler skulle attackera en idyllisk, liten fiskarö på Irland vad nog det sista invånarna förväntade sig. Ännu mindre att det hemliga vapen som kan användas emot besten är alkohol (det blodtörstiga monstret tål inte ämnet och spottar bestört ut försupna, tilltänkta offer).

Som storyn avslöjar så är det knappast någon pretentiös, "Prometheus"-liknande science fiction som ska tas på blodigt allvar vi pratar om här. Detta är ett praktexempel på en raktigenom underhållnade skräckkomedi med glimten i ögat och en handfull referenser till klassiker i genren (i synnerhet "Gremlins" i en hejdlös barscen).

Upplägget att tvinga våra hjältar (en alkoholiserad polis, hans käcka sidekick, den nitiska vetenskapsmannen, etc.) att supa ner sig för att kunna kämpa mot monstret är en löjligt simpel men kul idé som får utlopp i en rad härliga slapsticksekvenser. Humorn är stundtals ganska billig och knappast av den sofistikerade sorten men tråkigt blir det aldrig.

Även om humorn är filmens grundpelare så sparas inte på krutet när det gäller blod och effekter. De datoranimerade monstrena är förvånansvärt välgjorda och man bjuds t.o.m. på en häftig final med explosioner och en glad blinkning till "Aliens".

"Grabbers" lär aldrig vinna några stora filmpriser men som underhållande genrefilm duger den mer än väl.

| 16 oktober 2012 01:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Grabbers