Going the Distance 2010

Romantik Komedi
USA
102 MIN
Engelska
Going the Distance poster

Synopsis

Erin (Drew Barrymore) har en torr humor och otyglas ärlighet men lyckas charma Garrett som nyligen blivit singel över en öl, en barfrågesport och frukost morgonen därpå. Deras attraktion utvecklas till en sommarförälskelse men som ingen av dem förväntar sig ska hålla när Erin åker tillbaka till San Francisco och Garrett stannar i New York. Men när sex veckors oplanerade utflykter och möten utvecklats till något meningsfullt vill ingen av dem att det ska ta slut.

Garrets vänner Box och Dan skämtar om hans fåfänga bantande och tajta relation med mobilen och vill de inte se sin bästa partyvän ge sig in i ett nytt osäkert förhållande. Erins överspända och överbeskyddande gifta syster Corrine försöker hålla sin syster från att ge sig in i ännu ett nytt misslyckat förhållande. Men trots att de befinner sig på skilda sidor om kontinenten, har negativa vänner och släktingar, och hamnar i några oväntade frestelser kan det inte bortse från att de kanske har hittat nåt som liknar kärlek. Och med hjälp av en massa sms, lite telefonsex och sena mobilsamtal kanske de faktiskt kan gå hela vägen.
Ditt betyg
2.7 av 188 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Going the Distance
Biopremiär
10 september 2010
DVD-premiär
23 februari 2011
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Sandrew Metronome
Ålder
Barntillåten
Längd

Recensent

Andreas Climent

9 september 2010 | 13:19

Komedi på distans

"Going the Distance" är en välskriven komedi om kärlek och relationer med ett par riktigt roliga scener.

Efter att ha glömt köpa en födelsedagspresent till sin flickvän blir Garett dumpad och bestämmer sig för att spendera kvällen på baren. Där träffar han den charmiga Erin som jobbar som sommarvikarie på en av New Yorks tidningar. Efter ett par öl och en omgång bar-frågesport så hamnar de i Garrets lägenhet och spenderar natten ihop.

Morgonen efter kommer de fram till att ingen av dem är intresserad av ett långvarigt förhållande, men de byter nummer och bestämmer sig för att träffas igen. De spenderar sommaren tillsammans och börjar tycka om varandra allt mer. När det är dags för Erin att åka hem till San Francisco medan Garett måste stanna kvar i New York, där han har sitt jobb, tror ingen av dem att förhållandet har någon framtid.

I sista minuten bestämmer sig Garett för att han inte kan förlora Erin. De inleder ett långdistansförhållande och försöker hålla kärleken vid liv via SMS och telefonsamtal. Garetts kompisar Box och Dan fruktar att Garett slänger bort sin tid på ett förhållande som inte leder någonvart. Samtidigt i San Francisco är Erins syster Corrine rädd att Erin begår samma gamla misstag och bara kommer bli sårad. Frågan är om kompisarna och familjen har rätt eller om Erin och Garret kan hålla kärleken vid liv.

"Going the Distance" är Nannette Bursteins första spelfilm. Hon har tidigare gjort dokumentärer som "American Teen". Filmen är välregisserad och manuset är bra. Introt med förtexterna påminner mycket om stilen i introduktionerna till Jason Reitmans filmer och filmens fotograf Eric Steelberg filmade Reitmans senaste film "Up in the Air". Det är även tydligt att manusförfattarna inspirerats av bland annat "Garden State". Ett par scener påminner om Zach Braffs regidebut och i en annan scen pratar två av karaktärerna om just soundtracket till "Garden State".

Musiken i filmen består till stor del av låtar från band som Eels, Passion Pit och The Boxer Rebellion som dessutom är med i filmen och är en del av storyn. Genomgående så passar musiken bra och skapar rätt stämning.

Många av skämten handlar om sex eller bygger på toaletthumor och "Going the Distance" är småskoj rakt igenom. Filmen är helt klart underhållande och det finns minst en scen när man verkligen gapskrattar.

Drew Barrymoore och Justin Long, som är ett par i verkligheten, är båda bra i sina roller som Erin och Garett, men Long saknar lite av den charm och karisma som hade gjort att man verkligen identifierar sig med Garett. Flera gånger under filmens gång kände jag att den hade kunnat vara riktigt bra med andra skådespelare. Med just Zach Braff som Garett hade det blivit en djupare drama-komedi eller så hade det kunnat bli en väldigt rolig komedi med en skådespelare som Jason Segel.

De som verkligen lyser i sina roller är Christina Appelgate som Erins syster Corrine och Charlie Day ("It's always sunny in Philadelphia") och Jason Sudeikis ("30 Rock" och "Saturday Night Live") som Garetts kompisar Dan och Box. De två sistnämnda är roliga ihop och står för mycket av filmens humor. Trots att varken Barrymoore eller Long övertygar från början så gör framförallt Justin Long ett bra jobb mot slutet.

"Going the Distance" är inte världens bästa film, men det är en välskriven och rolig komedi. Gillar du relationskomedier så har du en underhållande filmupplevelse att se fram emot.

| 9 september 2010 13:19 |