Föräldrarna (1953)

4.1
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Ett gammalt par beslutar sig för att resa till Tokyo och hälsa på sina barn. Väl där konfronteras de med likgiltighet, egoism och otacksamhet.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Pseudosum
Här accepterar Ozu sorgen med ett jämnmod som är oerhört gripande. Det han visar oss är ingenting annat än livet som det är, men enkelheten har  en djup och långvarig efterklang.  Fantastisk film.
AntonKane
Föräldrarna är från 1953, inte från 1972.
Kevin E Svar på AntonKane för
Sant, hade blivit fel år på världspremiären på något vis. Har fixat det nu!
Ljusbus
En fantastisk film om familjedymanik, generationsskillnader och tidens förändring. Lågmäld i sitt utförande och med stämninsfull atmosfär som funkar riktigt bra, känns väldigt subtil. Historien lunkar på i en lugn takt, men det blir aldrig tråkigt.

Störde mig dock på kameraarbetet ibland, skådisarna är filmade rakt framifrån och liksom tittar rakt in i kameran under konversationen, förmodligen för att man ska få uppleva det ur förstaperson; men det blev lite stelt och jobbit ibland, nästan så att de försöker dra mig ut ur tittarupplevelsen och in i filmen. Man blev stirrad på. Störde mig också på mamman ibland, hela hennes minspel (det lät nästan lite elakt, hehe).
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler