Fem förstörda kameror (2012)

3.5
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
När palestinske Emad får en son skaffar han sin första videokamera. Samtidigt börjar Israel bygga en mur genom hans hemstad. Emad börjar filma hans och hans vänners kamp mot murbygget, samtidigt som han dokumenterar sin sons uppväxt. Men det dröjer inte länge innan den brutala verkligheten kommer i kapp Emad och hands familj.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
VISA FLER EXTERNA RECENSIONER +
Senaste kommentarer
Marcus
Håller med er, den här var riktigt bra. Håller fortfarande på Sugar Man dock.
Blaster
Oerhört rörande dokumentär! Chocerande samling "raw-footage", perfekt precision för att man som tittare ska få en inblick i hur Palestina-Israel konflikten påverkar en liten by, som blir forcerade till att ge med sig till Israels järnhandskar. Motbjudande.

Emads narratering är väldigt bra. Han berättar med en dyster stämma som passar in perfekt i de kommentarerna han lägger till på hans egenfilmade dokumentationer. Sen när han intervjuar hans barn, som är i en ålder fylld av oskuld, så träffar det rakt i hjärtat på mig då de knappt har en aning om situationens omfattning, och svarar med de typ av svar som endast barn kan lämpa sig att säga. Deras simplifierade summeringar av allt som sker i byn är som sagt skarpt rörande.

Den här förtjänar Oscarn helt klart. Sorry, Sugar Man.

Se den gratis på SVT Play!
David Brent
Riktigt bra och engagerande dokumentär. 

Jag blir spyfärdig på de "modiga" israelerna som skjuter tårgas och kulor mot barn och vuxna som protesterar mot att de bit för bit tar deras land. Det är samma sak som sker i Israel som skedde i Amerika, nybyggare som inmutade sitt märke och revir på land och mark som tillhör/de någon annan. 

Det känns tyvärr som att denna konflikt kommer att pågå i evig tid, då våld och hat hela tiden föder nytt våld och hat. Man känner inget hopp för mänskligheten helt enkelt, vilket är rätt så deprimerande...

Man blir förbannad och engagerad och betyget blir en solklar fyra.

Veckans populära filmer

Visa fler