Familjen Mitchell mot maskinerna 2021

Familjen Mitchell mot maskinerna poster

Synopsis

Kate är lite av en kreativ ensamvarg. När hon blir antagen till sin drömskola vill hon direkt flyga dit. Men hennes pappa, Rick, får en bättre idé. Han vill samla hela familjen en sista gång och tillsammans skjutsa Katie dit. Men familjen Mitchells roadtrip får ett oväntat avbrott när elektriska prylar världen över, mobiler, surfplattor och en ny typ av personliga robotar, vill ta över hela världens teknik. Familjen måste samarbeta för att rädda världen och varandra!
Ditt betyg
3.6 av 35 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Charlotte Brange

28 april 2021 | 09:00

Tramsigt men hjärtevärmande

Alla familjer har sina utmaningar, men familjen Mitchell har självaste robotapokalypsen att fightas mot. Bakom den färgglada och utflippade animeringen döljer sig en fin familjehistoria med mer eller mindre incidenter många familjer kan känna igen sig i.
Familjen Mitchell är en familj som många andra. Pappan Rick är påhittig, mamma Linda peppar och stöttar, lillebrorsan Aaron är uppslukad i dinosaurier, och familjens hund Buster är tja, speciell. Mitt bland dessa finner vi även dottern Katie, som mest känner sig som en udda fågel. Hon brinner för kreativitet och att skapa film, något som i hennes tycke resten av familjen inte förstår sig på – men som tur är det nu dags att få blomma ut på college.

Sentimental över att dottern lämnar boet för ett nytt vuxenliv, får pappa Rick den briljanta idéen att familjen tillsammans ska köra henne till den nya skolan. Det bekväma flyget byts ut mot en roadtrip, något som en motvilligt Katie efter många om och men får acceptera. Det som familjen trodde skulle vara en trevlig familjetripp visar sig däremot snart vara långt ifrån bilbingo och bensinstationer – robotar har tagit över världen.

Det tog mig ett tag att skilja de skrikiga technicolor-färgerna från den egentliga familjehistorien. Animerade filmer är numera långt ifrån svårrelaterade historier såsom ytliga prinsesshistorier och numera realistiska vardagsinblickar. Pappan slår sig ner runt middagsbordet och försöker få resten av familjen att slita ögonen från sina starka blåljuslysande mobilen. Alla känner vi väl någon som skulle må gott av att lägga ner mobilen oftare, eller hur?

Robotapokalypsen vi får bekanta oss vid är relativt rörig, men har sina inslag av riktigt underhållande scener. En favorit är när självaste 90-talets omtyckta, men likväl skrämmande, furbie kommer tillbaka som ett sorts odödligt monster. Den fluffiga leksaken som aldrig sover blir ett av många robothinder som familjen snart får tampas emot.

Vissa bitar av ”Familjen Mitchell mot maskinerna” är flamsiga, medan andra delar prickar mitt i prick i vår teknikcentrerade vardag. Allt som allt är det en hjärtevärmande familjefilm om hur viktigt det är att hålla fast vid dina familjemedlemmar – vare sig det handlar om petitessbråk eller jordens undergång.
| 28 april 2021 09:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
5
Älskar den! Fantastiskt fånig film!
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu