Eurotrip 2004

Komedi
USA
90 MIN
Engelska
Franska
Japanska
Tyska
Italienska
Eurotrip poster

Synopsis

Denna film handlar om Scott, en kille som chattar med en tjej på internet och åker Europa runt för att få träffa henne.
Ditt betyg
2.8 av 754 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Eurotrip
Biopremiär
1 januari 2004
DVD-premiär
6 oktober 2004
Språk
Engelska, Franska, Japanska, Tyska, Italienska
Land
USA
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Alexander Kardelo

1 januari 2008 | 00:00

Galna amerikaner på Europasemester

Saker och ting går inte alltför bra för nyutexaminerade Scotty Thomas. Hans flickvän har nyss dumpat honom inför ögonen på hans släkt, hennes nya kille har skrivit en låt om honom som hans vänner tycker är riktigt catchig och bra. Till råga på allt har hans tyska mailvän – supersnygga Mieke – brutit all kontakt med honom efter ett mindre missförstånd…

För att rädda situationen och äntligen få träffa vad han tror kan vara hans livs stora kärlek, drar Scotty med sig polarna och ger sig av på en galen Europaresa mot Berlin – för att samtidigt också passa på att utforska den där knasiga kontinenten kallad Europa. Med flyg, bil, buss och tåg tar de sig från Amsterdams porrklubbar och Frankrikes nudiststränder till iskalla Östeuropa och påvens palats i Vatikanen…

”Eurotrip” är en skönt galen komedi fylld med samma totalt meningslösa humor som ”Dude, where´s my car” – me like! Galningarna bakom ”Old School” och ”Road Trip” skämtar med så gott som alla europeiska stereotyper som finns – från brittiska fotbollshuliganer (Vinnie Jones!) till överkåta holländare – Lucy Lawless som dominanta Madame Vandersexxx gör bara hon filmen mer än sevärd… Dessutom har Joanna Lumley, Matt Damon, Kristin Kreuk och David Hasselhoff cameoroller (den sistnämnde troligen lyckligt ovetandes om det!).

När det gäller huvudrollerna är det skönt att för en gångs skull slippa något uttjatade Jason Biggs, Ashton Kutcher & CO för en gångs skull. Regidebuterande Jeff Schaffer har dragit ihop en relativt okänd ensemble av duktiga ungdomar som vågar släppa loss och som bjuder på många skratt.

Kort sagt, "Eurotrip" är en wunderbar film. Förvänta dig ingen djup handling här - filmen består mest av en massa hopslängda sketcher involverande sex, nakenhet, sprit och droger. Men det funkar till hundra procent, resultatet blir 90 hysteriska minuter och en av årets roligaste komedier. Lämna hjärnan hemma och bege dig till biografen – nu!

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Eurotrip
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu