Diktatorn (1940)

3.6
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Klassisk satir av och med Charlie Chaplin: I det fiktiva landet Tomanien lever en fattig, judisk frisör och hans dubbelgångare, den karismatiske och judehatande diktatorn Adenoid Hynkel. Frisören, en lätt förvirrad veteran från första världskriget, gör vad han kan för att överleva i det judiska gettot, medan Hynkel hyser helt andra planer. Han vill lägga under sig hela världen.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Senaste kommentarer
Sara
Inte mycket att säga förutom att det är en fantastisk odödlig klassiker!
Kevin E
Såklart! :) Jag tog det bara mer personligt när du skrev till mig. Men du har ju all rätt att förklara och även jag fick lite mer insikt.
Kevin E
Ja, jag har inte så stor kunskap bakom och hur mycket det rör sig på båda filmerna. Båda är ju helt klart vågade och tog upp aktuella saker på den tiden (och även kanske nu). Speciellt när den handlar om kriget och verkade vara någon slags parodi på tyskarna. När Chaplin gör en film om nazismens och Hitlers idioti med sin egna humor. Även talet bör ju kunna sägas att det var legendariskt och en av dom starkare delarna i filmen om inte film överhuvudtaget.

Personligen när jag förbiser sakerna och även om det är en satir som riktade såg åt väldigt aktuella händelser när den kom. Men med det tyckte jag bara att filmen inte var lika rolig i helhet för mig själv. Alla får ju tycka vad dom vill men jag fann den inte lika kul eller välgjord som Moderna Tider fyra år innan samtidigt som att jag inte förknippar den med dessa händelser och jag behöver ge ett högre betyg för det, jag blev bara inte lika imponerad av filmen som helhet än vad vissa andra verkar ha blivit. Och därför en tyckte jag att det var svagare film som jag baserade MITT betyg på.
Visa fler (11)

Veckans populära filmer

Visa fler