Det hände i New York (1947)

3.5
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Miraklet i New York är en oemotståndlig berättelse, som för många är en symbol för själva julfirandet. Julhögtiden närmar sig då en kultiverad gentleman med strålande blick, stor mage och snövitt skägg (Edmund Gwenn), anställs på varuhuset Macys som varuhustomte. Han påstår att han hetet Kris Kringle, och är den riktiga Tomten. Mycket snart har han fyllt alla med julglädle - Alla utom hans chef, Doris Walker (Maureen O´Hara), som uppfostrar sin dotter Susan (Natalie Wood) att inte tro på jultomten.
När Kris förklaras vara sinnessjuk och dras inför rätta, får alla, både unga och gamla, besvara den klassiska frågan: Tror du på tomten?

Filmen som är en odödlig berättelse om tro, kärlek och fantasi, fick 1947 en Oscar för Bästa manliga biroll (Edmund Gwenn), Bästa historia och Bästa manus. Den är idag en av de mest älskade julfilmerna någonsin.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
14115
Underbar julfilm! Se den! Älska den!
lemmontree
En av mina absoluta julfilmer. Det är en rolig och varm film med precis rätt känsla. Intressant handling med, bara tanken att ställa jultomten inför rätta - dagarna före och dessutom på självaste julafton! Edmund Gwenn är fantastisk som Kris Kringle, om någon är jultomten så ÄR det han.
David Brent
Underbar julklassiker med precis rätt dos julstämning!

Veckans populära filmer

Visa fler