Cheap Thrills (2014)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Två gamla vänner (Pat Healy och Ethan Embry) återförenas efter många år. På en bar träffar de på ett förmöget par, som lockar dem att delta i ett farligt spel.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: CHEAP THRILLS

En dödskul fest
Fantastisk Filmfestival 2013 - Hur låter en korsbefruktning av "Baksmällan" och "Saw"? Regidebutanten E.L. Katz bjuder med oss på en blodig och galen födelsedagsfest där precis allt kan hända.

Det sägs att manuset började som en festkomedi i "Baksmällan"-anda. Sedan skrev det mörkare och mörkare till gränsen till becksvart, och det visar sig vara helt rätt väg att gå för "Cheap Thrills".

Pat Healy ("Compliance") spelar Craig, bilmekanikern som blivit av med jobbet och riskerar att få hela familjen vräkt. En kväll när han försöker dränka sorgerna i den lokala baren kommer svaret på alla hans frågor och knackar på axeln. Excentriske miljonären Colin (David Koechner från "Anchorman"-filmerna) med sin uttråkade troféfru (Sara Paxton, "The Innkeepers") vill utmana Craig och hans barndomsvän Vince på vadslagningar av diverse sort.

Först handlar det om hyfsat oskyldiga saker som pilkastning. Ju längre kvällen går och ju mer tequilan flödar blir utmaningarna något mer, tja, vågade och sjuka och blandar in både strippor, bajsande hundvalpar och köttyxor. Men den växande prispotten kan rädda Craig ur en ganska jobbig knipa, så det gäller att bita ihop...

På tryggt avstånd får vi uppleva den kanske knäppaste partyvärden sedan Quentin Tarantino firade nyår i "Four Rooms". "Cheap Thrills" spelar inom det hopplöst okommersiella men väldigt outforskade området som är thrillerkomedi. Det blir alltså både skratt och rysningar på vägen, och den stora behållningen här är just filmens story, som kan svänga åt vilket håll som helst när man minst anar det. Även om ett fåtal vändningar syns på mils avstånd är det mesta lika överraskande för oss som för Colins "gameshow-deltagare", som han kallar dem.

Liknande frågor väcks som när jag såg "Saw" för första gången; vad skulle man själv vara beredd att göra för några hundra dollar? Och bör man vara orolig eller nyfiken på vad Katz hittar på för oss härnäst?

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
ostrobin
Kul att ni har en femma på denna på bilden. 
1/5
Gus Fallon
Detta va en av de mest skruvade filmer ja nånsin sett, fast på ett bra sett. Som en blandning av Funny Games, Tarantino's del av Four Rooms och Saw. Vad som började som en normal film tog en rejäl mörk vändning. Sedan första ögonblicket jag såg trailern så visste ja att detta skulle vara en speciell film och kan inte säga att filmen svek mig. 4/5

Veckans populära filmer

Visa fler