Cheap Thrills 2014

Komedi Thriller
USA
85 MIN
Engelska
Cheap Thrills poster

Synopsis

Två gamla vänner (Pat Healy och Ethan Embry) återförenas efter många år. På en bar träffar de på ett förmöget par, som lockar dem att delta i ett farligt spel.
Ditt betyg
3.1 av 53 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Alexander Dunerfors

5 oktober 2013 | 12:01

En dödskul fest

Fantastisk Filmfestival 2013 - Hur låter en korsbefruktning av "Baksmällan" och "Saw"? Regidebutanten E.L. Katz bjuder med oss på en blodig och galen födelsedagsfest där precis allt kan hända.

Det sägs att manuset började som en festkomedi i "Baksmällan"-anda. Sedan skrev det mörkare och mörkare till gränsen till becksvart, och det visar sig vara helt rätt väg att gå för "Cheap Thrills".

Pat Healy ("Compliance") spelar Craig, bilmekanikern som blivit av med jobbet och riskerar att få hela familjen vräkt. En kväll när han försöker dränka sorgerna i den lokala baren kommer svaret på alla hans frågor och knackar på axeln. Excentriske miljonären Colin (David Koechner från "Anchorman"-filmerna) med sin uttråkade troféfru (Sara Paxton, "The Innkeepers") vill utmana Craig och hans barndomsvän Vince på vadslagningar av diverse sort.

Först handlar det om hyfsat oskyldiga saker som pilkastning. Ju längre kvällen går och ju mer tequilan flödar blir utmaningarna något mer, tja, vågade och sjuka och blandar in både strippor, bajsande hundvalpar och köttyxor. Men den växande prispotten kan rädda Craig ur en ganska jobbig knipa, så det gäller att bita ihop...

På tryggt avstånd får vi uppleva den kanske knäppaste partyvärden sedan Quentin Tarantino firade nyår i "Four Rooms". "Cheap Thrills" spelar inom det hopplöst okommersiella men väldigt outforskade området som är thrillerkomedi. Det blir alltså både skratt och rysningar på vägen, och den stora behållningen här är just filmens story, som kan svänga åt vilket håll som helst när man minst anar det. Även om ett fåtal vändningar syns på mils avstånd är det mesta lika överraskande för oss som för Colins "gameshow-deltagare", som han kallar dem.

Liknande frågor väcks som när jag såg "Saw" för första gången; vad skulle man själv vara beredd att göra för några hundra dollar? Och bör man vara orolig eller nyfiken på vad Katz hittar på för oss härnäst?

| 5 oktober 2013 12:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Cheap Thrills
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu