Brudens bäste man 2008

Komedi
USA
101 MIN
Engelska
Brudens bäste man poster

Synopsis

Tom och Claire har varit bästa vänner i över 10 år. Just när Tom inser att det är Claire som är hans drömkvinna, förlovar hon sig med en annan man. När hon till på köpet ber Tom att vara hennes "brudtärna", håller han god min och svarar ja, men med en enda baktanke: att avstyra hela bröllopet.
Ditt betyg
2.1 av 277 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Made of Honor
Biopremiär
30 maj 2008
DVD-premiär
8 oktober 2008
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Sony Pictures
Ålder
Barntillåten
Längd

Recensent

Daniel S Ogalde

1 januari 2008 | 00:00

Something old, something borrowed...

Patrick Dempsey kör på det säkra kortet och gör en romantisk komedi tillsammans med Michelle Monaghan. För vissa småputtrigt och småroligt. För oss andra ett kliande utslag.

Film har alltid varit det ultimata målet för vilken skådespelare som helst med självrespekt och ambition. En osviklig symbol för glamour, framgång och kändisskap som alltid svävat något högre än folkets opium, television. När nu prettostämpeln börjar lösas upp är det fler och fler som inte bara får chansen utan också tar steget och kliver över gränsen. Alec Baldwin, Katherine Heigl och Glenn Close för att nämna några. Äntligen skulle nog många säga är det dags för Patrick-Dempsey att ta av sig doktorsrocken och tillsammans med Michelle Monaghan leverera film under titeln ”Brudens bäste man”. En romcom i klassisk stil där nog många av oss får starka ”Min bäste väns bröllop”-vibbar.

Tom och Hannah blir av en slump och trots sina olikheter bästa vänner. Han den evige ungkarlen som måste hålla allt vad känslor och förhållande heter på snopplängds avstånd medan hon är romantikern med en förkärlek för antikrundor och sängskedningar. När Hannah så åker till Skottland i sex veckor för att arbeta börjar Tom sakta men säkert förstå att kärleken som han egentligen inte sökt funnits framför näsan på honom hela tiden. Träffad av en Amor-bazooka bestämmer han sig för att avslöja vad han känner för Hannah men får istället en kalldusch när det visar sig att hon hittat en het skotte som hon hastigt förlovat sig med. Vad göra, Tom? Såklart sabotera bröllopet och göra henne till sin.

Upplägget är som drogat och kidnappat från den tidigare nämnda ”Min bäste väns bröllop” så till den grad att man undrar varför de inte helt enkelt gjorde en remake. Möjligtvis för att den förra lyckas hålla en högre och mer fräsch stil än det här. Visserligen är Dempsey och Monoghan ett riktigt radarpar och egentligen det som alls lyfter filmen. Det flyter på smidigt nästan passionerat och Michelle skulle ironiskt nog kunna bli vår nästa Julia Roberts men i slutändan går inte helt otippat, charmen en förbi när man upptäcker vilken rip-off man tittar på. ”Brudens bäste man” försöker leka med stereotyper och könsroller, ja tom skämta om de men lyckas inte mer än att bli vitsig i sina stunder. Man faller tillbaka på den gamla mallen där män i kjolar är bögar, tjockisar är klumpiga matvrak och blondiner blåsta barbara-dockor. Något som vid det här laget skriker dålig fantasi och en jävla tristess. Vi har sett det här till leda och om igen.

”Brudens bäste man” är en dussinrulle som varken är mer eller mindre fjantig än sina föregångare bara väldigt mycket tråkigare. En rulle som Michelle Monaghan med sitt CV kan kosta på sig. Däremot borde Dempsey efter en flerårig karriärsvacka bekymra sig mer för vilka filmer han väljer. Just nu verkar han vara huvudstupa på väg mot samma fackfälla som kollegan Katherine Heigl fastnat i, nämligen rom-coms. En taktik som lär ge dålig avkastning åtminstone på äldre dagar när Dr Love förlorat sin attraktionsförmåga. För mig personligen har ”Brudens bäste man” snabbt, effektivt men tyvärr inte smärtfritt tagit död på bröllop som filmtema åtminstone de närmsta tio åren. Det är dags att avskaffa skiten och det omedelbums.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Brudens bäste man
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu