Brassed Off (1997)

3.1
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Danny lever för gruvans orkester. Den har anor från 1881 men nu ser det ut som om en epok går i graven samtidigt med nedläggningen av stadens kolgruva. Mässingsorkestern saknar den riktiga gnistan. Det är tills Gloria träder in på scenen. Efter en något trevande början tar orkestern henne till sina hjärtan, hon spelar fantastiskt och är dessutom vacker. En självklar succé.

Orkestern har tagit sig till semifinal i det brittiska orkestermästerskapet. Men medlemmarna har svårt att tänka på annat än den förestående nedläggningen. Gruvans ledning ger ett frikostigt erbjudande och lyckas på så vis splittra sammanhållningen mellan gruvarbetarna. Pga. skulder ser sig en del tvungna att acceptera det erbjudna avgångsvederlaget.

För Danny är orkestern och gruvan samma sak, och han kan inte tänka sig att ge upp någon av dem. När de andra börjar ge upp kämpar han dubbelt så hårt för att bibehålla jobb och stolthet. Trots vacklande hälsa och sonens ekonomiska problem vägrar han att ge upp. Och han får de andra i orkestern med sig.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Gomer Pyle
Fantastisk! En film som framkallar både skratt och tårar. Pete Postlethwaite (R.I.P.) är helt underbar som dirigent för gruvans orkester. McGregor gör också bra ifrån sig. Den här får 5 av 5 Glorious Tits!
David Brent
Fullkomligt älskar filmen, så rolig och gripande. Postlethwaite är gud och för mig okäns skådis vid namn Stephen Tompkinson är helt suverän. Se denna bortglömda pärla!

Veckans populära filmer

Visa fler