Brassed Off 1997

Romantik Drama Komedi
Storbritannien
103 MIN
Engelska
Brassed Off poster

Synopsis

Danny lever för gruvans orkester. Den har anor från 1881 men nu ser det ut som om en epok går i graven samtidigt med nedläggningen av stadens kolgruva. Mässingsorkestern saknar den riktiga gnistan. Det är tills Gloria träder in på scenen. Efter en något trevande början tar orkestern henne till sina hjärtan, hon spelar fantastiskt och är dessutom vacker. En självklar succé.

Orkestern har tagit sig till semifinal i det brittiska orkestermästerskapet. Men medlemmarna har svårt att tänka på annat än den förestående nedläggningen. Gruvans ledning ger ett frikostigt erbjudande och lyckas på så vis splittra sammanhållningen mellan gruvarbetarna. Pga. skulder ser sig en del tvungna att acceptera det erbjudna avgångsvederlaget.

För Danny är orkestern och gruvan samma sak, och han kan inte tänka sig att ge upp någon av dem. När de andra börjar ge upp kämpar han dubbelt så hårt för att bibehålla jobb och stolthet. Trots vacklande hälsa och sonens ekonomiska problem vägrar han att ge upp. Och han får de andra i orkestern med sig.
Ditt betyg
3.2 av 73 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Brassed Off
Biopremiär
3 oktober 1997
DVD-premiär
5 augusti 2009
Språk
Engelska
Land
Storbritannien
Distributör
Sonet Film
Ålder
7 år
Längd
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Brassed Off
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu