Blue Ruin (2014)

3.1
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En mystisk outsider får sitt lugna liv vänt upp och ner när han återvänder till sitt barndomshem för att utföra en hämndaktion.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Wugllabang
Välgjord och annorlunda film som överraskar med en protagonist som rör sig helt utanför ramarna av den excentriska badass-arketyp som ofta utgör den dramaturgiska kärnan i sådana här typer av filmer, istället  får vi en blyg, nerstämd och på något sätt androgyn karaktär som utstrålar social osäkerhet både fysiskt och hur han pratar. Filmen har en uppfriskande stelhet i sig där både dialoger och de våldsmoment som utgör filmens drivkraft tillåts skildras på ett icke-ambitiöst sätt utan dramatiska kameraåkningar eller överregisserad redigering, istället händer allt i en naturlig och ångestfylld ordningsföljd där misstag och klumpighet är de två största spänningsfaktorerna, och de flesta klichéer som storyn oundvikligen använder sig av får en pondus och värdighet som jag saknar i många sådana här filmer. Det faktum att alla skådespelare är relativt okända och ändå lyckas briljera gör filmen väldigt autentisk och personlig. Jag hade önskat mig ett lite mer genomtänkt och slående slut, men filmen i sin helhet är ändå en av de mer uppfriskande filmer jag sett i år och som helhetsupplevelse väldigt drabbande. En stabil fyra.

4/5
Moviemaster
Jag tycker den var ganska bra. Stundtals nervig stämning men ibland också ganska seg. 3/5
Gomer Pyle
Bra grejer. Hårda tag och spännande värre i en klart annorlunda hämndrulle. Bitvis är det ganska sparsmakat med dialog men det hjälper bara till att bygga upp en härlig stämning och nerv till filmen. Bra skådisar också.
Visa fler (7)

Veckans populära filmer

Visa fler