Bankdeckaren (1940)

2.0
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Egbert Sousé råkar av misstag stoppa en bankrånare och belönas med jobbet som säkerhetsvakt på banken. Med hjälp av sin blivande svärson lyckas han få tag i en summa försnillade pengar att investera i en biffsteks-gruva.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
2.0 av 6 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Moviemaster
Lite charmig, gillade W.C. Fields. 2/5
Phip
Denna filmen har inte åldrats väl, den känns oerhört gammal och dammig. Fanns väl något skämt som man skrattade till åt under filmens gång men annars var det en tam upplevelse. 1/5.
David Brent
Den här filmen visade sig vara en helt underbar överraskning! En komedi som fick mig att gapskratta högt flera gånger, senast jag gjorde det var väl när jag såg The Awful Truth (1937) för ett halvår sedan. Filmen gav mig även en ny komisk hjälte och favorit i huvudrollsinnehavaren W.C. Fields. En gamml man med en timing och känsla så fläckfri och underhållande att jag blev smått förälskad i hans geni.

Manuset är skrivet av Fields själv men under psuedonym. Det går i stora drag ut på att vi får följa Fields klantskalle till karaktär, som trots sin klumpighet och sin ointelligens hela tiden hamnar rätt. Han stoppar bl.a ett bankrån helt ovetandes och blir anställd på banken ifråga, vilket filmens titel anspelar på.

Det finns en fantastisk biljakt i filmen som håller samma genialiska klass som i Buster Keatons stumfilmsklassiker. Men det är Fields som är den stora behållningen och det är ett rent nöje att se han ställa till det för sin omgivning under dryga 70 minuter. Den roligaste film jag sett på länge som sagt och nu ska jag leta upp fler filmer med denna genialiska humor-Gud!

Filmen får en fyra i betyg men Fields får en sexa, så bra och underhållande är han.

Veckans populära filmer

Visa fler