Äventyret (1960)

3.8
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En grupp med rika italienare gör en nöjestripp till en liten ö. En av kvinnorna, Anna, försvinner spårlöst och de övriga börjar leta efter henne utan att finna henne. Efter en tid inleder Annas pojkvän och en annan kvinna i sällskapet ett förhållande. Alla verkar ha glömt Anna...
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Magenta Bob
Fantastiskt bra och träffsäker kommentar nedan. Det finns många filmer jag njutit mer av medan jag sett dem, men ytterst få som jag tänkt på så mycket och som stannat kvar så länge hos mig efteråt, om det makear sense.
Kevin E
Den svenska titeln ska faktiskt vara "Äventyret" :)
användaren borttagen
Wow vilken film. Vad jag tyckte särskilt om denna film för det första var det surrealistiska svart-vita landskapet, och hur karaktärerna (bokstavligt och bildligt) verkar försvinna i detta landskap. Filmen är så himla vacker att se på, långsam men aldrig tråkig, en originell story med komplexa karaktärer. Skådespelarna är spelar fascinerande, de gör  inte mycket, men de uttrycker en stor variation av känslor, bland annat oförmågan att känna i vissa situationer. Sen så är ju filmen genomsyrad av sexuella undertoner som bidrar till en rätt het stämning.

Naturligtvis finns det andra intressanta teman också. I grunden handlar ju filmen om att glömma; om tillfälligheten och förgängligheten av allt abstrakt, särskilt om hur lite kärlek kan vara värt, och jag är säker på att en hel del andra betydelser kan samlas in från denna vackra film. 5/5.

Veckans populära filmer

Visa fler