Att leva (1956)

3.6
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Byråkraten Watanabe får besked att han lider av cancer och endast har sex månader kvar att leva. Chockad beslutar sig Watanabe för att leva resten av sitt liv till fullo. Han försöker återuppta kontakten med sin son som han avskärmat sig från sedan hustruns död. Han tar ut alla sina sparpengar och spenderar en dekadent natt på stan. Därefter flirtar han med en ung kvinna på kontoret. Men inget av detta skänker honom frid. Så minns han ett par kvinnor som önskat en lekpark i sitt bostadsområde. P.g.a. stadens byråkrati  blev lekparken aldrig byggd. Watanabe bestämmer sig för att lägga sina sista krafter på att ge kvinnorna parken.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Rrobin
Det är en väldigt snygg film och handling är riktigt intressant ända till 1h 40min in, då börjar det tyvärr bara bli drygare och drygare. Hade förväntat mig mer av denna, kanske inte så rättvist dock att jag såg den på bakfyllan. Men Akria brukar annars leverera så..
Jonathan Elfving
En inspirerande, sorglig och fin film av Kurosawa, en av hans bästa. Takashi Shimura är fantastisk i sitt livs roll. Många dramafilmer som görs nuförtiden har mycket att tacka för den här filmen. en stark 5:a.

Veckans populära filmer

Visa fler