After Everything 2023

Romantik Drama
USA
93 MIN
Engelska
After Everything poster

Synopsis

I den femte och sista filmen i "After"-serien kämpar Hardin för att ta sig vidare. Drabbad av skrivkramp och det hjärtekrossande uppbrottet med Tessa, reser Hardin till Portugal på jakt efter en kvinna som han gjort orätt mot i det förflutna – och för att hitta sig själv. I hopp om att vinna tillbaka Tessa inser han att han måste ändra sig själv innan han kan göra det ultimata engagemanget.
Ditt betyg
1.0 av 2 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
After Everything
Biopremiär
15 september 2023
DVD-premiär
18 december 2023
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Nordisk Film
Åldersgräns
11 år
Längd

Recensent

Fanny Degerfelt

16 september 2023 | 07:50

Den vidrigaste "romantiska" film jag sett

RECENSION. En så kallad romantisk film där offret för hämndporr glatt blir förövarens lifecoach så att han kan vinna tillbaka exet han stalkar. Det finns knappt ord för hur avskyvärd "After Everything" är.
”After Everything” är den femte filmen i ”After-serien.” För fyra år sedan recenserade jag den första, och jag får inte tillräckligt bra betalt för att se ikapp de tre som kom däremellan, men det verkar inte som om jag missat så mycket. Vi fortsätter att utforska de många nivåer av rövhatt Hardin är, och förväntas förlåta honom. Inget nytt under solen med andra ord.

I första filmen slog Hardin, en brittisk badboy spelad av Hero Fiennes Tiffin, vad med sina polare om att han kunde få omkull präktiga Tessa (Josephine Langford) men råkade bli kär i henne på vägen. Det var en rätt kass film baserad på en Harry Styles-fanfiction, full av genreklyschor, men jag kände ändå att en bättre film försökte klösa sig fram ur ett uselt grundmaterial.
 
Det känner jag inte om ”After Everything”.
 
Fan ta den här filmen. Bränn varenda kopia. Skicka den till helvetet där den hör hemma.
 
Tessa har dumpat Hardin igen efter att han hängt ut deras kärlekshistoria i en bästsäljande bok utan att ha frågat hur hon kände för det. Han är alkoholist men ser fortfarande ut som en manlig modell, och kan sluta när han vill. Stackaren har också drabbats av skrivkramp, det verkar nämligen inte som att han kan skriva utan att suga ut kvinnorna i sitt liv. Han smsar Tessa om och om igen fast hon ber honom lämna henne ifred.
 
Till slut reser han till Lissabon för att störa en annan kvinna vars liv han förstört innan han fick en chans att förstöra Tessas.
 
Hardin började dejta Natalie (Mimi Keene) efter att ha slagit vad med sin kompis om att han kunde få omkull henne. Han var givetvis tvungen att bevisa att han fick ligga, så han pressar Natalie att låta honom filma dem när de har sex. Hon är tveksam men han övertalar henne, säger att det är bara han som kommer se filmen. Sen skickar han den till en kompis som genast sprider den. Natalies liv slås i spillror, och hon tvingas hoppa av universitetet. Hon flyttar till Portugal för att börja om på nytt.
 
Man kan ju tänka sig att Natalie skulle bli upprörd över att personen som utsatte henne för det här söker upp henne efter att hon flyttat till ett annat land för att komma bort. Men nej, hon är glad i hågen, och blir genast hans livscoach. Han ber om ursäkt för vad han gjorde ja, men sättet hon rycker på axlarna och ler får en att tro att han blandat ihop dagarna de skulle äta middag, inte att han spridit hämndporr.
 
Det är så vidrigt. 
 
Filmen är väl medveten om att Hardin är en idiot, oj vad han vältrar sig i hur dåligt han mår över allt han gjort, men i slutändan vill den ändå att vi ska vara på hans sida. Vi ska hoppas att han återförenas med Tessa (och, antar jag, att Natalie förlåter honom). Men det funkar inte, jag vill bara att alla inblandade ska gå i terapi, och att båda kvinnorna skaffar besöksförbud. 

Jag vet att han är baserad på Harry Styles, vill jag säga, men det är inte värt det! Bara gör er kvitt det här fanskapet en gång för alla!
 
Jag tror inte ens fansen kommer tycka om denna förhoppningsvis sista installation av ”After”-serien. Tessa är märkligt frånvarande (det måste skett en schemakonflikt eller något), vilket gör att slutet känns konstlat, påskyndat och oförtjänt. Dessutom hoppar de över viktiga stunder som brukar vara klimaxet i den här sortens film. Och, på tal om klimax, bjuder ”After Everything” inte ens på en hyfsad sexscen, alla bara flämtar i varandras ansikten som fiskar på land i aggressiv bakbelysning.
 
Filmens enda höjdpunkt är när en av Natalies vänner förstår vad Hardin gjort mot henne och spöar honom.
 
”Igen” viskar jag mot bioduken och den tatuerade, italienska sångaren som inte kan skådespela. ”Slå honom igen!”
| 16 september 2023 07:50 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera After Everything
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu