After Ever Happy 2022

Romantik Drama
USA
95 MIN
Engelska
After Ever Happy poster

Synopsis

När en chockerande sanning om ett par familjer framkommer upptäcker de två älskarna att de inte är så olika varandra. Tessa är inte längre den söta, enkla, goda tjejen hon var när hon träffade Hardin - inte mer än han är den grymma, humörstyrda pojken hon föll så hårt för. Fjärde filmen i "After"-serien.
Ditt betyg
1.1 av 8 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
After Ever Happy
Biopremiär
24 augusti 2022
DVD-premiär
18 december 2023
Digitalpremiär
24 november 2022
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Nordisk Film
Åldersgräns
11 år
Längd

Recensent

Charlotte Brange

25 augusti 2022 | 07:00

Hopplöst omodern dramatik som aldrig verkar ta slut

RECENSION. Ett, tu, tre, på det fjärde ska det ske? Nej, inte heller här finns det något "ever happy" i sikte. Nu är det hög tid att begrava denna otroligt destruktiva filmserie om en kärlekssaga som har fastnat någonstans i ett plågsamt omodernt 2014.
Hardin och Tessa, eller “Hessa”, är de vår moderna tids Romeo och Julia? Nja, de senare gick åtminstone att ta kål på. Våra två on/off-turturduvor är nu tillbaka i den fjärde installationen i “After”-serien, baserad på den bästsäljande böckerna som kommer ifrån den mycket kreativa kategorin från fanfiction-till-film. Å ena sidan är det det kul att höra att du kan skapa en världssuccé baserad på egenskrivna berättelser om Harry Styles från ditt hemmakontor, å andra sidan hade jag för allt i världen önskat att det vore något annat än det här.
 
Nåväl, tillbaka vår berättelse. Efter tre filmer har Tessa och Hardin gått från att vara naiva collegestudenter till att tja, vara naiva unga vuxna. I årets “After”, namngiven med den grammatiskt utmanande titeln “After Ever Happy” börjar Hardin på sitt sätt bearbeta den chock som i föregående film sköljde över honom, att i åratal har hans familj ljugit för honom om vem hans pappa egentligen var. Tessa står vid hans sida och försöker på alla sätt stötta honom, eller den klassiska tjej-tropen som vi nu måste få ett slut på; “I wanna fix you”.
 
Tessa och Hardins historia går enkelt att rada upp i missförstånd - bråk - sex - kärleksförklaringar - och så går det om igen i vad man kan kalla en bokstavligt ond cirkel. I den här filmen är det inget nytt under solen, utan bråk, gråt, och självklart ångande sex blandas i en salig och repetitiv mix. När Tessa meddelar att hon tänker flytta till New York och få en paus ifrån förhållandet, ja då blir Hardin så utom sig att han smäller i bordet, ställer sig upp, och skriker rakt ut. Personen bredvid mig på bion väser “gud vad cringe”.
 
Faktum är att filmen helt enkelt sitter fast i de närmaste åren innan år 2014. Detta var året den första boken publicerades och det var också då Harry Styles på ett ungefär såg ut såsom Hardin Scott beskrivs. Problemet är att det har gått nästan ett årtionde sedan dess och idag är inte toxisk överdramatisk kärlek särskilt modern eller gångbar. I dagens värld kan man inte slänga upp en småsur bad boy på vita duken och call it a day. Tessa och Hardins kärlek är alltså inte, i 2022, “end goals”.
 
Dessutom, det bitterljuva med hela “After”-serien är att likt “Twilight” så är dess huvudskådespelare inte alls särskilt dåliga skådespelare. Det tog Kristen Stewart och Robert Pattinson år att lyckas bli fria från sina träigt skrivna, rent utskällda karaktärer och påvisa för hela världen att de faktiskt har rejäl talang. Josephine Langford och Hero Fiennes-Tiffin kanske inte är riktigt där, men i rätt framtida produktion har de all möjlighet i världen att faktiskt blomma ut. 
 
Likt föregående film avslutades vår “After Ever Happy” med ett olycksbådande “To be continued..” så detta är (dessvärre) på inget sätt slutet på vår kärlekssaga. Men vid det här laget så undrar jag om ens de mest inbitna fansen orkar se på fler turer fram och tillbaka - för det här håller inte i dagens betydligt smartare klimat.
| 25 augusti 2022 07:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera After Ever Happy
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu