50 First Dates 2004

Romantik Komedi
USA
99 MIN
Engelska
50 First Dates poster

Synopsis

När tjejtjusaren Henry Roth träffar Lucy uppstår kärlek vid första ögonkastet. Men när de träffas igen nästa dag har hon ingen aning om vem han är. Lucy har nämligen extremt kort närminne. För att Henry ska vinna henne måste han få henne att bli kär i honom om och om igen - varje dag.
Ditt betyg
2.6 av 1,382 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
50 First Dates
Biopremiär
24 mars 2004
DVD-premiär
29 september 2004
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Universal Pictures
Ålder
7 år
Längd

Recensent

Christoffer Andersson

1 januari 2008 | 00:00

Se hellre "Big Brother" på femman

Det finns en låt med Hefner som heter ”The Day That Thatcher Dies”. Darren Hayman bjuder in oss till att dansa, sjunga och skratta dagen ”the wicked witch” dör. Det är en bra låt och framförallt en angelägen uppmaning. Jag har en liknande relation till Rob Schneider.

Bra filmer är i allmänhet bra av en specifik anledning. De har inte Rob Schneider i rollistan. Se på ”Punch-Drunk Love”, en av vår tids stora kärlekshistorier och Adam Sandlers överlägset bästa film. Finns det en enda ruta Rob Schneider i den? Nej. Självklart inte. I ”50 First Dates” är han gift med en överviktig kvinna och blir ibland biten av hajar. Han har fem barn (ett hawaiiskt Hitlerjugend som eventuellt är barnkören från ”The Day That Thatcher Dies”) och en underlig golfswing (som ”Happy Gilmore”, ni vet).

”50 First Dates” innehåller även en valross med ett sensationellt stort könsorgan, Dan Aykroyd som inte varit rolig sedan 1985, Sean Astin som en läspande kroppsbyggare (oväntat karriärsval efter ”Sagan Om Ringen”), Sandler-veteranen Allen Covert som Ten Second Tom (vars minne sträcker sig tio sekunder tillbaka i tiden) och Lusia Strus som en… person. Det blir för mycket. I bra komedier kommer humorn från att karaktärernas logiska beteenden dras till absurda nivåer. I ”50 First Dates” kommer humorn från att regissören, i ett desperat försök att kompensera bristen på intrig, petar in diverse stolliga karaktärer i bakgrunden. Och när ingen av de karaktärerna spelas av Steve Buscemi kan betyget inte bli något annat än en etta.

Istället för att gå och se ”50 First Dates” rekommenderar jag ”Big Brother” på femman. ”Big Brother” handlar om Carolina och Olivier som ibland är kära i varandra. Det roliga är att Carolina vaknar upp varje morgon och har glömt gårdagens händelser. Varje ny dag blir därför exakt likadan som den föregående. Carolina bråkar med Olivier. Carolina packar sin resväska. Olivier säger något sådär charmigt franskt (typ ”varsågod”). De blir fulla, har sex och somnar. Ni får samma historia och slipper Rob Schneider.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera 50 First Dates
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu