50 First Dates (2004)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
När tjejtjusaren Henry Roth träffar Lucy uppstår kärlek vid första ögonkastet. Men när de träffas igen nästa dag har hon ingen aning om vem han är. Lucy har nämligen extremt kort närminne. För att Henry ska vinna henne måste han få henne att bli kär i honom om och om igen - varje dag.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: 50 FIRST DATES

Se hellre "Big Brother" på femman
Det finns en låt med Hefner som heter ”The Day That Thatcher Dies”. Darren Hayman bjuder in oss till att dansa, sjunga och skratta dagen ”the wicked witch” dör. Det är en bra låt och framförallt en angelägen uppmaning. Jag har en liknande relation till Rob Schneider.

Bra filmer är i allmänhet bra av en specifik anledning. De har inte Rob Schneider i rollistan. Se på ”Punch-Drunk Love”, en av vår tids stora kärlekshistorier och Adam Sandlers överlägset bästa film. Finns det en enda ruta Rob Schneider i den? Nej. Självklart inte. I ”50 First Dates” är han gift med en överviktig kvinna och blir ibland biten av hajar. Han har fem barn (ett hawaiiskt Hitlerjugend som eventuellt är barnkören från ”The Day That Thatcher Dies”) och en underlig golfswing (som ”Happy Gilmore”, ni vet).

”50 First Dates” innehåller även en valross med ett sensationellt stort könsorgan, Dan Aykroyd som inte varit rolig sedan 1985, Sean Astin som en läspande kroppsbyggare (oväntat karriärsval efter ”Sagan Om Ringen”), Sandler-veteranen Allen Covert som Ten Second Tom (vars minne sträcker sig tio sekunder tillbaka i tiden) och Lusia Strus som en… person. Det blir för mycket. I bra komedier kommer humorn från att karaktärernas logiska beteenden dras till absurda nivåer. I ”50 First Dates” kommer humorn från att regissören, i ett desperat försök att kompensera bristen på intrig, petar in diverse stolliga karaktärer i bakgrunden. Och när ingen av de karaktärerna spelas av Steve Buscemi kan betyget inte bli något annat än en etta.

Istället för att gå och se ”50 First Dates” rekommenderar jag ”Big Brother” på femman. ”Big Brother” handlar om Carolina och Olivier som ibland är kära i varandra. Det roliga är att Carolina vaknar upp varje morgon och har glömt gårdagens händelser. Varje ny dag blir därför exakt likadan som den föregående. Carolina bråkar med Olivier. Carolina packar sin resväska. Olivier säger något sådär charmigt franskt (typ ”varsågod”). De blir fulla, har sex och somnar. Ni får samma historia och slipper Rob Schneider.

Christoffer Andersson Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Lito
typ, helt okej, 2 av 5.
magiul
Filmen är inte alls så dålig trots att Sandler är med. Men han fungerar som den godhjärtade Henry. Lite smågullig film faktiskt, även om som sagt vissa biroller inte fungerar jättebra. Men Hawaiitemat fungerar och när sedan Israel Kamakawiwo'ole får spela sin cover på Over the Rainbow är det oerhört mysigt. Helt klart 3/5. Btw. Usel recension, inte pga betyget men pga innehållet som handlar om det mesta utom filmen.
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler