Intervju

Skribent

Jonatan Blomberg

31 oktober 2022 | 20:30

Jennifer Coolidge om hemligheten bakom ”The White Lotus”-framgångarna”

MovieZine snackar med Jennifer Coolidge, Stiflers morsa som är hetare än någonsin förr.
Jennifer Coolidge är kanske mest känd för sin roll som Stiflers morsa i "American Pie"-filmerna som började rulla i slutet av 90-talet. Men efter framgångarna med rollen som Tanya i den första säsongen av "The White Lotus", som bland annat resulterade i karriärens första Emmyvinst, är Coolidge hetare nu än någonsin förr.
 
Tanya är den enda huvudkaraktären från den första säsongen av "The White Lotus" som fått äran att återvända nu i seriens nya (i övrigt) fristående säsong. Den här gången får vi följa ett gäng rika semesterfirare som av olika anledningar valt en White Lotus-resort på en ö i Italien. Precis som senast så blandas olika nivåer av social och ekonomisk status, när lokalbefolkningen och våra nya gäster börjar interagera med varandra. Och om du gillade hur serien gjorde detta senast, så finns det all anledning att ge även fortsättningen en chans.
 
MovieZine fick chansen att snacka med Coolidge inför premiären av den nya säsongen, för att ta reda på vad som egentligen är hemligheten bakom "The White Lotus" framgångar. Om nu inte förklaringen helt enkelt är så enkel att det beror på Coolidges medverkan, hon spelar trots allt även en av de större rollerna i Netflix superpopulära Ryan Murphy-rysare "The Watcher" just nu.
 
 
Haley Lu Richardson och Jennifer Coolidge i den andra säsongen av "The White Lotus". 
 
Karaktären Tanya blev verkligen en riktig ikon genom din prestation under den första säsongen av "The White Lotus", stort grattis till din Emmyvinst! I fortsättningen nu så är det bara Tonya och Greg som återvänder... och tyvärr verkar det knaka lite i deras förhållande under den här vändan. 
 
– Tack! Ja, jag kan verkligen relatera till Tanya. Ibland kan du se att någon inte gillar dig så mycket, men du hänger liksom kvar ändå. För alternativet är bara för smärtsamt. Jag känner alltid att människor som Greg, den där typen som älskar dig mindre - alltid verkar "vinna" i kärleksspelet. 
 
– Det är bara så tråkigt att den som uppriktigt älskar någon och verkligen älskar någon hela vägen in i själen, ofta slutar med att bli den som förlorar på det. Medan den andra får stanna kvar på någon slags "grundnivå" och överleva allt mycket lättare. Det är en så hemsk sak i relationer, där en person är väldigt hängiven och den andra är mer som "jag skulle kunna stanna kvar, jag skulle kunna gå vidare... eller göra lite vad som helst". Medan den andra personen är där hela vägen in, jag tycker sånt är så hemskt. 
 

"En skapelse som känns både sann och autentisk"

 
Jon Gries och Jennifer Coolidge i den andra säsongen av "The White Lotus". 
 
Den första säsongen av "The White Lotus" togs verkligen emot med öppna armar av både tittare och tv-kritiker. Vad tycker du själv är "hemligheten" bakom varför just den här serien lyckades slå igenom så brett?
 
– Jag tycker att Mike White [seriens skapare, som både skrivit manus och regisserat alla avsnitt] är en så djupt känslomässigt medveten person, som samtidigt är orolig över hur världen ser ut idag. Och jag tror att när någon har en sådan djup empati för mänskligheten, som jag vet att han har, kan det helt enkelt inte kännas på något annat sätt än sant i den konst han delar med sig av. Och det är därför jag är så lycklig över att få vara med här.
 
– Eftersom jag får vara med i en skapelse som känns både sann och autentisk, som inte har några "falska" upplevelser eller observationer. Jag tycker att Mike verkligen lyckas få fram både det goda och det onda i människor, ofta samtidigt. Han kan liksom alltid se de två sidorna av en och samma situation. 
 
– Men han kan också ofta se något annat än de flesta av oss andra kan. Och han tar alltid upp de där oväntade "överraskningarna"... observationer som känns helt sanna, men vi andra märker verkligen inte av något förrän han pekar ut dem för oss. Och sedan faller polletten ned för oss andra och man fattar direkt att det är precis så som han beskriver det. Fast det är inte förrän vi ser det bokstavligt talat rakt framför oss, som allt blir vettigt för oss andra. 
 

"Ingen älskar världens skönhet mer än Mike White"

 
Den nya "The White Lotus"-personalen välkomnar sina hotellbesökare till Italien och den andra säsongen.
 
Det finns också många helt fantastiskt vackra scener i båda dessa säsonger som du har fått vara en del av. Jag tänker exempelvis på scenen på operan nu under den andra säsongen, hur är det egentligen att vara på plats? Det känns inte som att det krävdes så mycket skådespel bakom alla gånger du sade "wow" i det avsnittet. 
 
– Haha ja, det är verkligen en "wow, jag kan inte fatta att jag är här"-känsla hela tiden. Alltså, vilken tur jag har haft att jag nu fått ett ögonblick i mitt liv där jag fått vara på "turtåget" i en minut. Och jisses, vad det är kul med Mike. Det är otroligt. Du vet, jag känner honom sedan tidigare och vi åkte till Afrika tillsammans en gång i tiden... och ingen älskar världens skönhet mer än Mike White. 
 
Jennifer Coolidge och Jon Gries i den andra säsongen av "The White Lotus". 
 
Den första säsongen hade många sociala kommentarer kring hur vårt samhälle fungerar. Så jag ville passa på att fråga dig lite mer om vad du tycker att den här säsongen av "The White Lotus" berättar om vårt samhället – och kanske även våra mänskliga relationer till varandra?
 
– Jag känner att Tanyas resa kan vara... om jag skulle beskriva det med några få ord, så skulle jag säga att hon är ute efter en frihet från sig själv. Du vet. Frihet från hennes eget sinnes begränsningar, ett sinne som håller henne begränsad i hennes upplevelser. Man lever typ bara ut en fjärdedel eller kanske en tiondel av potentialen av det liv man verkligen skulle kunna ha. För vi styrs alla av våra negativa tankar... och hur lätt det är att leva i ens egen självkritik. 
 
– Många lägger även sitt eget värde i hur mycket någon annan älskar en tillbaka. Och det är nog många människor, som enbart kan vara lyckliga just baserat på hur mycket någon annan som vi är med, älskar oss tillbaka. Och jag tror att det är detta som är det geniala med Mike... hur han kommenterar alla våra olika mänskliga tillkortakommanden. Och det får vi se mycket av i den här nya säsongen.
 
 
Den andra "The White Lotus"-säsongen finns nu tillgänglig hos HBO Max. Den andra säsongen kommer att bestå av totalt sju nya avsnitt, som släpps varje måndag.
 
 
Kommer du att ge den andra säsongen av "The White Lotus" en chans? Och vilken är din favoritroll med Jennifer Coolidge? Kommentera gärna nedan!
| 31 oktober 2022 20:30 |