Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

6 april 2024 | 12:00

Colin Farrell briljerar i fantastisk noir-serie: "Ren perfektion"

MovieZine snackar med skådespelaren Colin Farrell om hans nya serier "Sugar" och "The Penguin", två serier som verkligen verkar skämma bort oss tittare.
I min längre recension av "Sugar" så delade jag ut full pott och kallade serien för ren perfektion. Samtidigt som jag varnar för att serien troligtvis inte kommer falla riktigt alla i smaken... det hjälper exempelvis om du gillar jazz och noir-genren.
 
Men det råder ändå ingen tvekan om att Colin Farrell gör en av sina bästa roller någonsin och att "Guds stad"-regissören Fernando Meirelles har fått till något som verkligen står ut ur mängden. Så om du bara är de minsta intresserad av välgjorda filmer och tv-serier, så bör "Sugar" åka upp högt på din att-se-lista.
 
Inför premiären av den första säsongen så fick MovieZine även chansen att snacka lite med Farrell om serien (och lite kort om hans kommande Max-serie "The Penguin"):
 
 
Colin Farrell i den första säsongen av "Sugar". 
 
Jag kunde verkligen inte sluta titta när jag satte igång "Sugar", utan såg allt på samma dag. Utan att säga för mycket så är det här en lite ovanligare serie. Men vad var det specifikt som lockade dig till "Sugar"?
 
- Tack för att du såg alla avsnitten! Jag blev bara väldigt charmad av serien, mer än något annat så var det vad som lockade mig mest. Serien har givetvis lutat sig en hel del in i noir-genren, med en huvudkaraktär som är en privatdetektiv. Så jag visste att musiken skulle påverka känslan av den här världen vi befinner oss i. En värld av mystik och hemskheter, oavsett om dessa har hänt än eller vi bara vet att det är något som lurar bakom hörnet. 
 
- Men karaktären Sugar är något väldigt annorlunda än vad man brukar få se i en noir-berättelse. Han är någon som är väldigt positiv och opåverkad av allt hemskt han fått se genom sitt arbete. Ett arbete som fått honom att se mer av mänsklighetens mörker än vad många andra. 
 
- Och även fast han stött på allt från girighet till människohandel, så fanns det ändå ett slags positivt ljus inom honom. Något som hela tiden gör att han fortsätter att tro på det goda som mänskligheten har att erbjuda. Det gör honom verkligen till en slags motsats till den värld vi får se honom röra sig i. Även fast jag själv inte kan förstå hur det är möjligt för någon att bära på så mycket ömhet, godhet och hopp... levandes i den världen. 
 
- Sedan gillar jag verkligen hur Los Angeles framställs i serien. Faktumet att vi har dessutom har Fernando Meirelles med som regissör, gjorde ju också att valet att kliva ombord blev 100 procent lättare.
 

"Förhoppningsvis undvika att förolämpa en hel kultur"

 
Colin Farrell i den första säsongen av "Sugar". 
 
Jag förstår precis. Du nämnde musiken där och jag minns hur jag redan efter tio sekunder visste att jag skulle gilla "Sugar", bara med tanke på hur musiken passade till det som visades på skärmen just då. Nu vet jag ju att du är van vid mer actiontunga delar i dina produktioner sedan innan. I "Sugar" spelar du däremot en karaktär som även ska kunna snacka mängder av språk, vilket jag tycker att det lät som att du lyckades riktigt bra med. Var det kämpigt med språket?
 
- Det stämmer att han är en polyglott, som är duktig på mängder av språk. Många fler än vi får se honom prata i serien. Jag har för mig att jag får snacka lite tyska, japanska, spanska och engelska givetvis. Men jag hade massor av stöd. Som skådespelare har man ju lyxen att de kallar in folk som kan hjälpa en och jag fick en hel del hjälp här. Med tanke på att vi hade så kort tid på oss så fokuserade vi helt och hållet på replikerna och bara nötte allt om och om igen. För att förhoppningsvis undvika att förolämpa en hel kultur genom att säga något helgalet. 
 
Vi får se om det kan bli lite svenska i nästa säsong om vi får någon då?
 
- Haha, ja exakt! 
 

"Det blir otroligt våldsamt."

 
Colin Farrell i den första säsongen av "The Penguin", som får premiär någon gång under hösten hos HBO Max.
 
Innan vi är klara måste jag ju även passa på att fråga vad du kan säga om den kommande första säsongen av "The Penguin", jag hörde att ni var klara med inspelningarna nu?
 
- Det stämmer, vi är helt klara med inspelningarna nu! Vi gjorde klart det sista för typ två veckor sedan. Och det var en lång och på många sätt underbar upplevelse... och det kommer bli mörkt, riktigt mörkt. Det är vad jag kan säga om den. 
 
- Mörkt och tungt, det var den i alla fall att göra. Vilket däremot inte betyder att jag inte hade en hel del skoj också, för jag hade en fantastisk tid på det här projektet. Men det råder ingen tvekan om att det blir otroligt våldsamt. 
 
- Det är en mans resa mot toppen, mot vad han alltid drömt om att uppnå. Vilket väl är en viss typ av makt eller social status, som det nu öppnas upp en möjlighet för i och med att Carmine Falcone dör i slutet av filmen. Så det finns ett slags makt-vakuum i Gotham, som nu behöver fyllas... och det finns en hel rad olika personer som försöker roffa åt sig den makten.
 
- Det vi nu kommer att få se är Oswalds resa mot toppen, genom ofattbara hinder. Och, det blir verkligen supermörkt. Lauren LeFranc har skrivit åtta helgalna timmar av tv-underhållning. 
 
 
De två första avsnitten av "Sugar" finns nu tillgängliga hos Apple TV+. Den första säsongen kommer att bestå av totalt åtta avsnitt.
 
 
Kommer du att ge "Sugar" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 6 april 2024 12:00 |